MAXTV.gr
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιώργος Γαβρήλος υποψ. βουλευτής Αργολίδας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας με ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, για το οποίο έγινε μία αποτίμηση στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας χωρίζει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ήταν οδυνηρό για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. 

Ωστόσο, μια αναλυτικότερη και εις βάθος ερμηνεία των αποτελεσμάτων θα μπορούσαμε να κάνουμε μετά τις επικείμενες εκλογές. Οι λόγοι της ήττας είναι βέβαιο ότι ήταν πολλοί και είχαν να κάνουν κυρίως με την αποδόμηση του κεντρικού πολιτικού αφηγήματος περί κυβερνήσεως συνεργασιών, με τις οργανωτικές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με μια προβληματική εκλογική καμπάνια που δεν είχε θετικά μηνύματα για να κινητοποιήσει και να συνεγείρει την κοινωνία, με τον πολιτικό λόγο κάποιων στελεχών που δημιουργούσε σύγχυση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η Αριστερά θα πρέπει να κάνει μία ψύχραιμη ανάλυση των τάσεων που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία και κυρίως της συντηρητικής στροφής της στα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας. Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη επένδυσε σ’ αυτή τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας και στο συναίσθημα του φόβου. Και φάνηκε ότι η ανασφάλεια και ο φόβος επικράτησαν του οποιουδήποτε θετικού μηνύματος, όταν μάλιστα αυτό δεν είχε τη δύναμη που απαιτούσαν οι ανάγκες της κοινωνίας.

Πηγαίνοντας προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τα συσσωρευμένα προβλήματα από τις πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι εδώ. Ο ελληνικός λαός τα βιώνει καθημερινά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρέπει να σιωπήσει ενοχικά και να απεμπολήσει τον αντιπολιτευτικό λόγο του. Ωστόσο, το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το εργαλείο για την ανατροπή των συσχετισμών, αφού είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας και δεν ηττήθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Είναι δική μας υποχρέωση να επικοινωνήσουμε αυτό το Πρόγραμμα και να το μετατρέψουμε σε θετική επιλογή του ελληνικού λαού. Είναι δική μας υποχρέωση να αφυπνίσουμε τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας.

Να βρεθούμε όλα τα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίπλα σε όσους αρνήθηκαν να προσέλθουν στην κάλπη και σε όσους δημοκράτες και προοδευτικούς επέλεξαν να ψηφίσουν μικρά κόμματα, θέλοντας να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Να πούμε σ’ αυτόν τον κόσμο ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου συγκρούονται δύο διαφορετικά προγράμματα και δύο διαφορετικοί κόσμοι και ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει τη φυσιογνωμία της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια. Είναι δική μας δουλειά να παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για μια άλλη Ελλάδα, με ευημερία και καλύτερη ζωή για όλους. Ένα σχέδιο με επτά απαραίτητα βήματα και ισχυρές δημόσιες πολιτικές, που εγγυώνται την ευημερία για όλους και όχι για τους λίγους και ισχυρούς φίλους του κ. Μητσοτάκη. Η ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας για μια δίκαιη ανάπτυξη, η ενίσχυση του εισοδήματος του κόσμου της εργασίας και των μικρών επιχειρήσεων, οι δημόσιες πολιτικές στήριξης του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας, οι δημόσιες πολιτικές πρόνοιας και οι στεγαστικές πολιτικές στήριξης της νέας γενιάς, όπως και οι πολιτικές ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το δανεισμό τους, είναι οι πολιτικές που θα στηρίξουν την κοινωνία. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να πούμε ένα μεγάλο όχι στη φτωχοποίηση και χειραγώγηση του λαού και ένα μεγάλο ναι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που εγγυάται μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας με ευημερία για όλους.

Related posts