MAXTV.gr

Επείγον σήμα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για την «ασφάλειά» τους είχαν κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς, όπως αναφέρεται στο σήμα «οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς».

Το συγκεκριμένο σήμα της ΕΥΠ αποτυπώθηκε σε έγγραφο που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Η ΕΥΠ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», προειδοποιεί τα κυβερνητικά στελέχη ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους -καθώς και η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας- δεν θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και αδιάβλητες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Τέλος, η ΕΥΠ τούς ζητά να μην χρησιμοποιούν τις εν λόγω εφαρμογές για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου και να τις αντικαταστήσουν με άλλη λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή, που έχει τις ρίζες της στην Ελβετία. Τη συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιούν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στην Ελβετία, κατά το δημοσίευμα.

Είναι οξύμωρο και ενδεχομένως… τραγελαφικό ότι η ΕΥΠ (μαζί με το αμαρτωλό Predator) που ελέγχεται για την παράνομη παρακολούθηση πάνω από 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων υπουργών, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και επιχειρηματιών, να εφιστά προσοχή για ασφάλεια σε υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη που έχουν και οι ίδιοι αποδεδειγμένα παρακολουθηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του εγγράφου, υπογραμμίζοντας ότι είναι στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που παρέχονται από την ΕΥΠ για την ασφάλεια των επικοινωνιών.

Related posts