MAXTV.gr

Κάνετε τις τελευταίες προετοιμασίες για τον γάμο σας και νιώθετε πως το άγχος σάς έχει καταβάλλει; Ή μήπως προετοιμάζεστε για την βάφτιση του μωρού σας και νομίζετε πως κάτι έχετε ξεχάσει; Σταματήστε ό,τι κάνετε για λίγα λεπτά και πάρτε μία βαθιά ανάσα.

Πράγματι πλησιάζει αυτή η στιγμή που θα συμπρωταγωνιστήσετε δίπλα στον σύντροφό σας ή κρατώντας αγκαλιά το βρέφος. Μα, πιστέψτε με, θα είναι η πιο όμορφη μέρα της ζωής σας. Θα ζήσετε μοναδικές και ξεχωριστές στιγμές μαζί με φίλους και συγγενείς.

Για να γιορτάσετε όλοι μαζί αυτό το χαρμόσυνο γεγονός αλλά και για να μη χαθεί ποτέ από την μνήμη των παρευρισκόμενων, είναι απαραίτητες οι μπομπονιέρες που θα τους δωρίσετε στο τέλος του μυστηρίου. Αν βρίσκεστε στο στάδιο επιλογής μπομπονιερών, μάθετε παρακάτω γιατί αξίζει να επιλέξετε χρηστικές μπομπονιέρες που μένουν.

Από πότε οι καλεσμένοι σε ένα γάμο λαμβάνουν μπομπονιέρες

Αρχικά, προτού ξεκινήσετε να αναζητείτε μπομπονιέρες for you για να επιλέξετε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σας και να τις αγοράσετε, είναι χρήσιμο να γνωρίσετε την ιστορία τους. Γιατί το να λαμβάνουν οι καλεσμένοι μόλις ολοκληρωθεί ο γάμος (ή ακόμη και τα βαφτίσια) ένα μικρό δώρο, την μπομπονιέρα, δεν είναι μία συνήθεια των τελευταίων μόνο ετών.

Οι μπομπονιέρες αποτελούν παράδοση και χρονολογούνται από την αρχαία Ρώμη. Οι ιερείς στην αρχαία Ρώμη συνήθιζαν να δίνουν στα ζευγάρια μπομπονιέρες με αμύγδαλα βουτηγμένα σε μέλι για καλή τύχη. Στην Ευρώπη, πάλι, τον 16ο αιώνα οι νεόνυμφοι έδιναν σε όσους βρίσκονταν στον γάμο τους ένα κουτί γλυκά με μέλι που συμβόλιζαν την ένωση του νέου ζεύγους. Γλυκά έδιναν και όταν ήθελαν να γιορτάσουν τα βαφτίσια ή τα γενέθλια.

Ο βασιλιάς της Γαλλίας, ο Λουδοβίκος, πολύ συχνά φρόντιζε να δίνει στους καλεσμένους του ένα κρυστάλλινο κουτί γεμάτο με καραμέλες. Έτσι, το όνομα της μπομπονιέρας, “bonbonniere’ προήλθε από τις ‘bon-bon’, τις καραμέλες. Από τότε έως και σήμερα η παράδοση των μπομπονιερών δεν έχει αλλάξει. Αλλά στις μέρες μας, έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η ποικιλία σχεδίων και υφασμάτων που φτιάχνονται οι μπομπονιέρες αλλά και η ποικιλία γεύσεων και σχημάτων των κουφέτων που περιλαμβάνονται σε αυτές.

Γιατί να επιλέξετε μπομπονιέρες που μένουν μετά την βάφτιση ή τον γάμο

Δεν είναι εύκολη η διαδικασία της επιλογής μίας μπομπονιέρας. Όσοι ετοιμάζονται για το μυστήριο της βάφτισης ή του γάμου, επιθυμούν να χαρίσουν στους καλεσμένους τους ένα όμορφο αναμνηστικό και με αυτό να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Τελευταία, όλο και περισσότερες μπομπονιέρες δημιουργούνται με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από αυτούς που θα τις λάβουν.

Οι συγκεκριμένες μπομπονιέρες εκτός από τα κουφέτα έχουν και ένα χρηστικό αντικείμενο και τις προτιμούν πολλοί. Μπορείτε να επιλέξετε και εσείς χρηστικές μπομπονιέρες αν επιθυμείτε να μείνουν στα σπίτια των καλεσμένων σας για πολλά χρόνια μετά το τέλος του γάμου ή της βάφτισης. Γιατί ποιος θα ήθελε να ξεχάσει σύντομα το ότι παραβρέθηκε σε ένα τόσο χαρμόσυνο γεγονός;

Επιπλέον, ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος κρατάει μία μπομπονιέρα στο χώρο του, όταν φαγωθούν τα κουφέτα, εάν δεν υπάρχει και κάποιο άλλο αντικείμενο; Μία χρηστική μπομπονιέρα δεν θα πεταχτεί στον κάδο των σκουπιδιών όταν τελειώσουν τα κουφέτα αλλά θα αξιοποιηθεί αναλόγως από τους κατόχους της. Οι μπομπονιέρες, επίσης, που διαθέτουν και χρηστικά αντικείμενα είναι μοναδικές και περισσότερο πρωτότυπες.

Διάφορες προτάσεις για χρηστικές μπομπονιέρες

Σκέφτεστε να επιλέξετε μία χρηστική μπομπονιέρα; Αν ναι, ας δούμε παρακάτω μερικές ιδέες για αυτού του είδους μπομπονιέρες. Η μπομπονιέρα που συνοδεύεται με ένα μπρελόκ είναι όμορφη και χρηστική. Όποιος την λάβει θα μπορεί να βάλει σε αυτό τα κλειδιά του σπιτιού, της μηχανής ή του αυτοκινήτου του.

Υπάρχουν και οι μπομπονιέρες με γεμάτα βαζάκια γλυκό του κουταλιού ή μικρά μπουκάλια με ένα ποτό. Με αυτές, οι καλεσμένοι σας θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το γλυκό ή να πιούν το ποτό αντίστοιχα και αργότερα θα μπορέσουν να γεμίσουν ξανά το γυάλινο βάζο ή μπουκάλι. Άλλες μπομπονιέρες με χρηστικά αντικείμενα είναι οι ακόλουθες:

  • Με μπιζουτιέρα: Η συγκεκριμένη μπομπονιέρα θα αρέσει περισσότερο στις γυναίκες παρευρισκόμενες καθώς όταν καταναλώσουν τα κουφέτα θα μπορούν να βάζουν στην μπιζουτιέρα τα κοσμήματά τους.
  • Με κεριά: Τα σαπούνια θα μείνουν αρκετό καιρό στα σπίτια των καλεσμένων σας και όταν τα ανάβουν θα μυρίζει όμορφα ο χώρος.
  • Με φυτά: Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο μπομπονιέρες μαζί με ένα γλαστράκι με ένα αρωματικό φυτό ή με σπόρους φυτών. Βλέποντας το φυτό να μεγαλώνει και να ανθίζει θα θυμούνται το ευτυχές γεγονός που παραβρέθηκαν.

Συνοψίζοντας, εάν θέλετε μία ξεχωριστή μπομπονιέρα για τους καλεσμένους σας προτιμήστε μία που συνοδεύεται από ένα χρηστικό αντικείμενο. Και τότε είναι πολύ πιθανόν να λάμψουν τα πρόσωπα των παρευρισκόμενων σας από την έκπληξη και την χαρά τους.

Related posts