MAXTV.gr

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ.

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.

Αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ναυπλιέων… τον καταχρεωμένο και εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα. Την Κυριακή 17/12/2023 ορκίσθηκαν οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Η ανάληψη καθηκόντων θα γίνει την Πρωτοχρονιά. Το μέλλον θα δείξει κατά πόσον η αλλαγή σελίδας θα συνοδευτεί με αλλαγή περιεχομένου…

Ουσιαστικά Αντιπολίτευση στον Δήμο θα είναι μόνο η παράταξη ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ. Η μόνη που δεν έχει βάρη από το παρελθόν, έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι σε κομματικούς και κομματαρχικούς μηχανισμούς.Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ «ο λαός μας κατέταξε στην Αντιπολίτευση. Σεβόμαστε τον λαό. Θα ασκήσουμε Αντιπολίτευση με συνέπεια και λόγο, σεβόμενοι τη κοινωνία των πολιτών και την ιστορία του Ναυπλίου».

Στο τοπικό συμβούλιο Ναυπλίου, όπου συσσωρεύονται και τα πιο καυτά θέματα του Δήμου, τη ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ θα εκπροσωπήσει ο Πολ. Μηχ/κος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΪΝΗΣ.

Η παράταξη θα έχει εκπροσώπηση και στις τοπικές κοινότητες Αγίας Τριάδας, Ανυφίου, Μάνεσι και Ηραίου.

Το πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι η κατάσταση που επικρατεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Χρωστάμε 3.000.000 ευρώ στην ΤΕΡΝΑ. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί να τα πληρώσει ασυζητητί. (Πού θα τα βρει;) Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ πιστεύει ότι μια σοβαρή διαχείριση των καταχρεωμένων οικονομικών του Δήμου ξεκινάει από τη διερεύνηση, της πηγής του χρέους. Η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ είναι άγνωστη στους περισσότερους συμπολίτες. Η νέα Δημοτική αρχή δεν μιλάει ούτε για επαναδιαπραγμάτευση.

Δεύτερο θέμα είναι η στάθμευση και το κυκλοφοριακό στην πόλη του Ναυπλίου. Το πολυδάπανο έργο (1.800.000 ευρώ) της οδού Αιγίου επιδεινώνει την κατάσταση άμεσα. Προβλήματα σε αυτόν τον τομέα αναμένεται να έχουμε – έμμεσα- και μετά τη δημιουργία της «μαρίνας» (ειδικά των «βοηθητικών» κτιρίων). Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί με σοβαρότητα και να δώσει λύσεις.

Τέλος, υπάρχει το ηθικό θέμα της διερεύνησης των χρεών του Δήμου. Στην πόλη διαχέονται διάφορες τρομερές και φοβερές ιστορίες απίθανης σπατάλης. Η ύπαρξη πολλών δικηγόρων στη πλειοψηφούσα παράταξη τους θέτει ενώπιον ευθυνών. Γνώσεις έχουν, θα φανεί εάν έχουν θέληση για κάθαρση.

Τόλης Κοΐνης

Related posts