MAXTV.gr

Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 201 Χρόνια Εορτασμού της Άλωσης του Φρουρίου του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της Πόλης του Ναυπλίου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 

Ώρα 9.30 Παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο της Προσωπογραφίας του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό Άγημα , με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες- Στάικος Σταϊκόπουλος » και της Δημοτικής Φιλαρμονικής . 

Ώρα 10.30 Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα (εντός του φρουρίου του Παλαμηδίου ) , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ.Νεκταρίου . 

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ.Μπουμπάρη Νικόλαο , Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας .

 (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δοξολογία θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ).

Ώρα 11.15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων (σύμφωνα με το πρωτόκολλο ) στον Ανδριάντα του Πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου . 

Ώρα 12.00 Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους της πόλης στην πλατεία Καποδίστρια . 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων θα παιανίζει στην παλιά πόλη του Ναυπλίου , συνοδευόμενη από τον Σύλλογο “Αρματωμένοι Μωραίτες, Στάικος Σταϊκόπουλος –Ναύπλιο 1822”

Ώρα 19.30 Μουσική εορταστική εκδήλωση για την Άλωση του Παλαμηδίου , στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων( Βουλευτικό ), από το μουσικό σχήμα « ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ » σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα .

Related posts