MAXTV.gr

Στη δημιουργία ενός καταστήματος με μεγάλη ποικιλία προϊόντων έχει προχωρήσει το Εθνικό Καποδιστριακό πανεπιστήμιο της Αθήνας προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του. Ανάμεσα στα υψηλής ποιότητας προϊόντα του, βρίσκονται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ισορροπημένη πλούσια γεύση καθώς και κρασί του οποίου η ξεχωριστή ποιότητα έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα Εργαστήρια Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ.

Η ζήτηση των προϊόντων, που παρέχει το ίδρυμα είναι μεγάλη και πολλά από αυτά εξαντλούνται καθώς πέρα από την πανεπιστημιακή κοινότητα υπάρχει μεγάλος αριθμός πελατών (ιδιώτες, επιχειρήσεις που παίρνουν εταιρικά δώρα κ.α).

Η ζήτηση οδήγησε και στη λειτουργία ανανεωμένου επίσημου ηλεκτρονικού καταστήματος αναμνηστικών ειδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και όπως αναφέρει το ΕΚΠΑ «πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια στα πλαίσια της εξωστρέφειας και προβολής του Πανεπιστημίου και των Σχολών του και ταυτόχρονα της προσέλκυσης πόρων». Από τον Ιούνιο του 2016 λειτουργεί το e-shop αναμνηστικών προϊόντων του ΕΚΠΑ (https://gifts.uoa.gr/) με το χαρακτηριστικό έμβλημα της θεάς Αθηνάς και το λογότυπό του, το οποίο έχει κατοχυρωθεί από το ΕΚΠΑ και χρησιμοποιείται αποκλειστικά.

Μεταξύ άλλων διατίθενται είδη γραφείου και γραφική ύλη, είδη ένδυσης, κοσμήματα, βιβλία, είδη γραφείου και διακοσμητικά. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο διαθέτει μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος το εμβληματικό ελαιόλαδο Athenian / Athenian Gold και το ξεχωριστής ποιότητας κρασί «Αλχημεία», επιδιώκοντας την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα και την άμεση αξιοποίηση των ερευνητικών προσπαθειών των Κέντρων Αριστείας του ΕΚΠΑ.

Όπως τονίζει στο Έθνος  το πανεπιστήμιο «φτάνοντας στο σήμερα, έχουμε πετύχει τη δημιουργία ενός καταστήματος με μεγάλη ποικιλία που εξυπηρετεί καθημερινά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητές, απόφοιτους, καθώς και πλήθος συνεδρίων του Πανεπιστημίου. Με την μέχρι τώρα εμπειρία μας και με βασικό στόχο την ανάδειξη των προϊόντων μας, έχουμε χτίσει μακροχρόνιες συνεργασίες εξασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα υλικών για τα αναμνηστικά μας, με σεβασμό στην ιστορία του Πανεπιστημίου.

Σε αυτά τα πλαίσια γεννήθηκε η ιδέα για ένα ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα μπορεί να υποστηρίξει με μεγαλύτερη ευελιξία τις τρέχουσες και τις μελλοντικές δράσεις του. Μία από αυτές τις δράσεις θα είναι η δημιουργία αναμνηστικών ειδών για την ανάδειξη των Πανεπιστημιακών μας Μουσείων, αλλά και αναμνηστικά είδη για κάθε Σχολή του ΕΚΠΑ».

ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ε-SHOP
Το ΕΚΠΑ πουλά λάδι και κρασί υψηλής ποιότητας

Το λάδι

Το μονοποικιλιακό ελαιόλαδο ΑΤΗΕΝΙΑΝ GOLD παράγεται από την ποικιλία Κολοβή η οποία καλλιεργείται στους ελαιώνες της Λέσβου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ισορροπημένη πλούσια γεύση.

Το γευστικό προφίλ του ΑΤΗΕΝΙΑΝ GOLD προέρχεται από έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικών αρωμάτων, σε συνδυασμό με ευχάριστες εντάσεις πικρού και πικάντικου.

Το κρασί

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέσω του Κέντρου Αριστείας με θεματικό αντικείμενο «Αγροδιατροφή και Αυθεντικότητα Τροφίμων» δημιουργήθηκε ο οίνος Αλχημεία, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του αναπλ. καθηγητή Χαρ. Προεστού.

Ο οίνος Αλχημεία έχει παραχθεί από σταφύλια της φημισμένης ποικιλίας Αγιωργίτικο από επιλεγμένα ορεινά αμπελοτόπια στην Πελοπόννησο.

Η παραγωγή του έχει γίνει με σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές που σκοπό έχουν την ανάδειξη του χαρακτήρα της ποικιλίας και της περιοχής προέλευσής τους. Η ξεχωριστή του ποιότητα έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα Εργαστήρια Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ.

Related posts