MAXTV.gr

Η απόκτηση παιδιών μέσω παρένθετης μητρότητας είναι παράνομη στην Ιταλία και το κοινοβούλιο συζητά έναν νόμο

Μια φάτνη που παρουσιάζει δύο μητέρες του Μωρού Ιησού, αντί για τις μορφές της Μαρίας και του Ιωσήφ, έχει πυροδοτήσει οργή μεταξύ των συντηρητικών καθολικών και των πολιτικών στην Ιταλία.

Οι σκηνές της Γέννησης είναι δημοφιλείς στην κυρίως καθολική χώρα, αλλά τα τελευταία χρόνια εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε πολιτιστικούς πολέμους καθώς η κοινωνία της γίνεται πιο κοσμική και πολυπολιτισμική.

Ο ιερέας στην Εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στο Capocastello di Mercogliano, ένα χωριουδάκι στην επαρχία του Αβελίνο περίπου μία ώρα οδικώς ανατολικά της Νάπολης, υπερασπίστηκε την απεικόνισή του για τη γέννηση του Ιησού.

«Ήθελα να δείξω με αυτή τη σκηνή ότι οι οικογένειες δεν είναι πλέον μόνο οι παραδοσιακές», είπε ο πατέρας Vitaliano Della Sala στο Reuters.

«Στις ενορίες μας βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά από τους νέους τύπους οικογενειών που υπάρχουν και αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας, παιδιά χωρισμένων και διαζευγμένων, ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ανύπαντρων, νέων μητέρων».

Ο πατέρας Della Sala, γνωστός στην Ιταλία για τη συμπάθεια των LGBT, λέει ότι η στάση του είναι σύμφωνη με εκείνη του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αυτή την εβδομάδα, σε μια απόφαση ορόσημο, επέτρεψε στους ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ωστόσο, ο Maurizio Gasparri, του συγκυβερνώντος κόμματος Forza Italia, είπε ότι η φάτνη αυτή «προσβάλλει όλους εκείνους που πάντα έτρεφαν σεβασμό και αφοσίωση για την Αγία Οικογένεια».

Η ομάδα Pro-Vita & Famiglia (Pro-Life and Family) το χαρακτήρισε «επικίνδυνο, καθώς και επαίσχυντο και βλάσφημο».

Η Pro-Vita, η οποία ξεκίνησε μια διαδικτυακή αναφορά καλώντας τον επίσκοπο του Αβελίνο να παρέμβει, είπε ότι η σκηνή της γέννησης έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας για την οικογένεια και νομιμοποιεί την ανατροφή και την παρένθετη μητρότητα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η αναφορά έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 21.000 υπογράφοντες.

Η απόκτηση παιδιών μέσω παρένθετης μητρότητας είναι παράνομη στην Ιταλία και το κοινοβούλιο συζητά έναν νόμο υπό την αιγίδα της κυβέρνησης που θα ποινικοποιούσε επίσης τα ζευγάρια που καταφεύγουν στην πρακτική αυτή πηγαίνοντας στο εξωτερικό.

Αυτή την εβδομάδα, ένας γερουσιαστής από το κόμμα Brothers of Italy της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, πρότεινε ένα άλλο νομοσχέδιο που θα εμπόδιζε τους διευθυντές των σχολείων να σταματήσουν δραστηριότητες με καθολικό θέμα, όπως χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις ή τη δημιουργία σκηνών της γέννησης.

Related posts