MAXTV.gr

Πλησιάζοντας σχεδόν στο τέλος της συγκομιδής του συνόλου των εσπεριδοειδών του νόμου μας είμαστε αναγκασμένοι όχι να επισημάνουμε, αλλά να θυμίσουμε για πολλοστή φορά τα προβλήματα που δυστυχώς είτε η κυβέρνηση, είτε ο ΕΛΓΑ, είτε οι προηγούμενοι κυβερνώντες για να είμαστε δίκαιοι, είτε τελικά δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να επιλύσουν.

Κατά πρώτον οι τιμές των προϊόντων μας είναι βάσει των φοβερών αυξήσεων σε καύσιμα, λιπάσματα, ΔΕΗ με πολλή ευγένεια εξευτελιστικές.

Κανένας δεν κάνει απολύτως τίποτα και ο μόνος λόγος που κάποιοι ακόμα καλλιεργούν είναι ότι δεν είναι η κυρία δουλειά τους και για να μην ξεραθούν τελείως κάνουν κάποια υποτυπώδη καλλιέργεια.

Επίσης η τιμή του χυμού 0,03 λεπτά καθαρά είναι τόσο χαμηλή που σε οποιοδήποτε ζημιά λόγω καιρικών συμβεί είναι καλύτερα να τα αφήσεις να πέσουν κάτω!!

Για τον ΕΛΓΑ τι να πούμε; Τα χωράφια που πήγαν πέρυσι για χυμό φέτος θα ξαναπάνε γιατί οι αποζημιώσεις δεν κάλυψαν ούτε το κόστος καλλιέργειας ποσό μάλλον διαβίωσης η για να είμαστε ακριβής επιβίωσης!!! 

Και φυσικά οι ενστάσεις που έγιναν ακόμα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Και ας πούμε ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους αγρότες της Αργολίδας όμως έτσι υποσκάπτει όλον τον νομό γιατί είναι αλυσίδα αφού όλοι στηρίζονται σε αυτούς και εάν ο πρωτογενής τομέας δεν πάει καλά τότε δεν κινείται τίποτα. 

Είμαστε πρώτοι στις εξαγωγές εσπεριδοειδών στην Ελλάδα λίγο σεβασμός λοιπόν.

Δεν υπάρχουν λόγια πραγματικά για να εκφράσουμε τα χάλια που υπάρχουν και δυστυχώς ελάχιστα έχουν γίνει με αποτέλεσμα να αρχίζουν πια τα πράγματα να φτάνουν στο απροχώρητο.

Με εκτίμηση Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας

Related posts