MAXTV.gr

Δύσκολο είναι απόψε το έργο της Πυροσβεστικής, με τις επίγειες δυνάμεις της να καλούνται να αντιμετωπίσουν το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Στιμάγκα και πέρασε στο Κούτσι του Δήμου Νεμέας

Την ίδια ώρα, μετά τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και συνεχίζουν τις μάχες οι επίγειες δυνάμεις.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς μετέβησαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου. Eπιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νεμέα βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Βασίλης Κικίλιας, όπου πραγματοποιεί σύσκεψη για τον συντονισμό των δράσεων για το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Στιμάγκα και Κούτσι.

Στη σύσκεψη συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Κορίνθιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Φρούσιος και οι αντιδήμαρχοι Νεμέας και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς.

Related posts