MAXTV.gr

Παρέμβασή μου στη Βουλή για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ερμιονίδα και την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας–

Κατέθεσα στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου υπογραμμίζω την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ερμιονίδα και ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην Ερώτηση μεταξύ άλλων επισημαίνω:

“Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Ερμιονίδα που αντιμετωπίστηκαν ηρωϊκά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα κλιμάκια του Δήμου και της Περιφέρειας και τους εθελοντές πολίτες, άφησαν πίσω της εκτεταμένες ζημιές τόσο στο φυσικό περιβάλλον και σε κτίσματα-οικήματα, όσο και στην γεωργική παραγωγή, ιδίως δε στις ελαιοκαλλιέργειες όπου καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις με δένδρα-μνημεία αιώνων.

Ως εκ τούτου καθίσταται επιτακτική αφενός η χωρίς καθυστερήσεις εκτίμηση των ζημιών, η αποκατάστασή τους και η αποζημίωση των πληγέντων, αλλά και η ουσιαστική ενίσχυση των κλιμακίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ολόκληρη την Αργολίδα με την μετατροπή του κλιμακίου της Ερμονίδας σε Υπηρεσία και του εποχικού κλιμακίου της Επιδαύρου σε μόνιμου.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Με ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ερμιόνιδα, της αποκατάστασης και της αποζημίωσης των πληγέντων.

2. Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς την ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης των κλιμακίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ολόκληρη την Αργολίδα με την μετατροπή του κλιμακίου της Ερμονίδας σε Υπηρεσία και του εποχικού κλιμακίου της Επιδαύρου σε μόνιμου”.

Related posts