MAXTV.gr

Παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, υπογράφηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου, στον κόμβο Αρχαίας Νεμέας στα Δερβενάκια, η σύμβαση για το σημαντικό οδικό έργο της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στην Αργολίδα του κ. Μητσοτάκη ήταν τα Δερβενάκια, όπου βρέθηκαν και τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Γ. Μαλτέζος, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Τ. Γανώσης, ο Περιφερεικός Σύμβουλος Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνων Γ. Αθανασόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές, Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Γ. Δωροβίνης, και Γ. Μπούνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αργολίδας Π. Ζαχαριάς και στελέχη του κόμματος από όλη την Αργολίδα.

Η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου -η εργολαβική σύμβαση του οποίου ανέρχεται σε 37.258.916,01 ευρώ- θα γίνει από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα από το Τοµεακό Πρόγραµµα “Μεταφορές” του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο οδικό έργο, στο σύνολό του, προβλέπεται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών.

To εν λόγω έργο αφορά στην κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, η οποία θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).

Ο πιο πάνω δρόμος, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων -που συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15 χιλιομέτρων-, αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτού των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων, όχι μόνο της Αργολίδας, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.

Με την παράδοση σε χρήση τoυ πιο πάνω οδικού άξονα βελτιώνεται η ασφάλεια και η κυκλοφοριακή ικανότητα των οδικών δικτύων των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.

Στη συνέχεια ο κ Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Μυκήνες όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες, ενώ τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του θα είναι το Ναύπλιο

Related posts