MAXTV.gr

Με επιτυχία και τη συμμετοχή των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας, ολοκληρώθηκε χτες, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, ο Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου σε συνεργασία  με την ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Στον διαγωνισμό που είχε διάρκεια έναν μήνα συμμετείχαν Σχολεία από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία χτες παρέδωσαν τα κουπόνια που κατάφεραν να συγκεντρώσουν.

Ειδικότερα, στον Δήμο μας συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές από τέσσερις σχολικές μονάδες, (Νηπιαγωγείο Διδύμων, ΕΠΑΛ Κρανιδίου, 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης, ΓΕΛ Ερμιόνης), οι οποίοι παρέδωσαν τα κουπόνια τους στο Γραφείο Δημάρχου, συγκεντρώνοντας μάλιστα 219.648 τεμάχια ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Διαγωνισμός είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά να ασχοληθούν με την Ανακύκλωση, να εξοικειωθούν στη λειτουργία των Γωνιών Ανακύκλωσης, να αντιληφθούν  τα πολλαπλά οφέλη στην προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη να αντιληφθούν ότι ο κόπος που καταβάλλουν ανταμείβεται με κερδισμένους τόσο το περιβάλλον όσο και τους ίδιους.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, που ήταν παρών στη διαδικασία της παράδοσης των κουπονιών, αφού συνεχάρη τις μαθήτριες και τους μαθητές για την πράξη τους και την ευαισθησία τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους και να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να κρατούν καθαρή την Πόλη τους.

Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την καταμέτρηση των κουπονιών από την ειδική επιτροπή και την ανάδειξη των τριών πρώτων σχολείων που θα βραβευτούν.

Τα παιδιά δείχνουν τον τρόπο που θα συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη και αυτό είναι ενθαρρυντικό και κέρδος για την κοινωνία της Ερμιονίδας μας.

Γραφείο Δημάρχου

Related posts