MAXTV.gr

Σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεών μας, συζητήσαμε σήμερα εκ νέου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου την πορεία των έργων του Αναβάλου. Επεσήμανα την ανάγκη να επιλυθούν άμεσα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και τα έργα να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς καθώς το έργο ζωής του Αναβάλου είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της πολλαπλώς πληττόμενης πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής, αλλά και ευρύτερα της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων όπου αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις λειψυδρίας και υφαλμύρινσης λόγω της κλιματικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους έργα, ενημερώθηκα ότι:

– Για τον νέο αγωγό που αφορά Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι και Φίχτια, προχωρούν οι διαδικασίες αναθεώρησης και επαναπροκήρυξης του έργου. Επίσης, όσον αφορά την παλιά εργολαβία της οποίας υπολείπονται κάποια επιμέρους έργα, αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2024.

– Στην Ερμιονίδα αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης υλοποίησης.

– Στην Επίδαυρο, δόθηκε η έγκριση για την εκπόνηση της μελέτης παράκαμψης της Νέας Τίρυνθας και του Αγίου Αδριανού και προχωρά η διαδικασία για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού λόγω αυτής της αλλαγής.

Τέλος, συμφωνήσαμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αργολίδα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου υπεύθυνος για Υδραυλικές, Λιμενικές και Κτιριακές Υποδομές κ. Αντώνης Κοτσώνης με συνεργάτες του ώστε να διαπιστώνουν την τρέχουσα εικόνα των έργων στο πεδίο.

Related posts