MAXTV.gr

«ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ» ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ SKY express

Την παραλαβή 6 νέων αεροπλάνων μέχρι τον Ιούνιο του 2024 ανακοίνωσε ο Γιάννης Γρύλος, ιδρυτής του Ομίλου IOGR, στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την ονοματοδοσία του αεροσκάφους Airbus 321 neo «ΚΥΠΡΟΣ», παρουσία του  Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

H SKY express με την υποστήριξη της Hermes Airports, υλοποίησε τη δέσμευσή της να δώσει στο πρώτο της αεροσκάφος τύπου AIRBUS A321neo το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ».

Στην τελετή ονοματοδοσίας συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφειάδης, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, εκπρόσωποι της Hermes Airports, εκπρόσωποι φορέων της Κύπρου, συνεργάτες της SKY express, καθώς κι εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Εκ μέρους της Hermes Airports τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια κα Ελένη Καλογήρου και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιάκωβος Ιακώβου.

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη της SKY express τα τελευταία χρόνια και εξήρε την προσφορά της, τονίζοντας ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια της Κύπρου και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία Κύπρου και SKY express θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Ιωάννης Γρύλος, Ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου IOGR, μέλος του οποίου είναι και η SKY express, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πριν από τρία περίπου χρόνια, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, επιλέξαμε την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό μας.

Η απόφασή μας αυτή έχει δικαιωθεί απόλυτα. Με την παρουσία μας δημιουργήσαμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ναύλων, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την προσφορά ενός σύγχρονου αεροπορικού προϊόντος, με τελικό ωφελούμενο το επιβατικό κοινό. Η Κύπρος μάς έχει αγκαλιάσει.

Και εμείς από τη μεριά μας φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων της. Παράλληλα προχωράμε συνεχώς σε σημαντικές επενδύσεις εδώ στην Κύπρο». Ήρθαμε για να μείνουμε και να γίνουμε μέρος της προόδου της Κύπρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε η Hermes Airports προς τιμήν των προσκεκλημένων.

Ι. ΓΡΥΛΟΣ: «Η σχέση που χτίζουμε με την Κύπρο γίνεται πιο δυνατή»

Ο κ. Ιωάννης Γρύλος ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ, σε μια σπουδαία ημέρα για την εταιρεία μας.

Είναι μεγάλη τιμή για όλη την οικογένεια της SKY express, αλλά και μια αναγνώριση της συμβολής μας στην ανάπτυξη της Κύπρου.

Πριν από τρία περίπου χρόνια, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, επιλέξαμε την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό μας.

Πίσω από την επιλογή μας αυτή υπήρχαν οι προφανείς συναισθηματικοί λόγοι, αλλά όχι μόνο αυτοί, καθώς παράλληλα διαβλέπαμε τις ευκαιρίες που δημιουργούσε μια δυναμική αγορά, όπως η κυπριακή.

Η απόφασή μας αυτή έχει δικαιωθεί απόλυτα.

Με 3 πτήσεις καθημερινά από Λάρνακα προς Αθήνα και 4 πτήσεις την εβδομάδα από Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη, η SKY express έχει μεταφέρει συνολικά από την Κύπρο μισό εκατομμύριο επιβάτες.

Η πληρότητα αυξάνεται σταθερά, ενώ παρατηρείται αύξηση των επαναλαμβανόμενων επιβατών.

Με την παρουσία μας δημιουργήσαμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ναύλων, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την προσφορά ενός σύγχρονου αεροπορικού προϊόντος, με τελικό ωφελούμενο το επιβατικό κοινό.

Παράλληλα, χτίζουμε μόνιμες και ισχυρές συνεργασίες με φορείς της κυπριακής οικονομίας, του τουρισμού και επιχειρηματίες του νησιού, τον επαγγελματισμό των οποίων θέλω να εξάρω.

Με ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη και τους ανθρώπους του αεροδρομίου της Λάρνακας, που αποτελούν για εμάς πολύτιμους συνεργάτες.

Η Κύπρος μας έχει αγκαλιάσει. Και εμείς από τη μεριά μας φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων της.

Έχουμε διαμορφώσει έτσι το πρόγραμμα των πτήσεών μας, ώστε οι επιβάτες από Κύπρο να μπορούν να διασυνδεθούν με όλους σχεδόν τους προορισμούς της SKY express στην Ελλάδα και την Ευρώπη χωρίς μεγάλη αναμονή ή ανάγκη διανυκτέρευσης στην Αθήνα.

Ενώ μέσα από συνεργασίες με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες δίνουμε τη δυνατότητα διασύνδεσης της Κύπρου και πέραν της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα με την αμερικανική ήπειρο.

Παράλληλα προχωράμε συνεχώς σε σημαντικές επενδύσεις εδώ στην Κύπρο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Skyserv, η οποία εξειδικεύεται στην εξυπηρέτηση επιβατών και αεροσκαφών στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου. Μέσω της Skyserv σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού δίνουμε ευκαιρίες καριέρας ήδη σε 300 Κυπρίους και συνεχίζουμε.

Επενδύουμε συστηματικά σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, φιλικό προς το περιβάλλον.

Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι η παρουσία μας στην Κύπρο δεν είναι ευκαιριακή, αλλά μόνιμη, συνειδητή και με μακρύ ορίζοντα.

Ήρθαμε για να μείνουμε και να γίνουμε μέρος της προόδου της Κύπρου. Για να συμβάλουμε στη συνδεσιμότητα του τόπου και στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του.

Αυτή την επιθυμία μας συμβολίζει και η πρωτοβουλία να δώσουμε στο πρώτο AIRBUS Α321neo της SKY express, το πιο σύγχρονο αεροσκάφος της κατηγορίας του, το όνομα Κύπρος.

Για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην κυπριακή κοινωνία που μας αγκάλιασε, αλλά και για να υπογραμμίσουμε τη βούλησή μας να συνδεθούμε ακόμα πιο στενά με την Κύπρο και τους ανθρώπους της.

Και είμαι βέβαιος ότι η σχέση που ξεκινήσαμε να χτίζουμε πριν από 3 χρόνια θα γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατή.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την παρουσία σας και τη συνεργασία μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καλέσω τον εξοχότατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του ονόματος».

Ο κ. Χριστοδουλίδης
Ο κ. Χριστοδουλίδης

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «Η SKY express πολύτιμος συνεργάτης για την Κύπρο»

Στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης  ανέφερε:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που  συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, για να γιορτάσουμε  το άνοιγμα ενός νέου σημαντικού κεφαλαίου της εταιρείας SKY express, με την ονοματοδοσία του πρώτου αεροσκάφους της, τύπου AIRBUS A321neo, με το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ».

Αγαπητέ κ. Γρύλο, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω  από καρδιάς τόσο για την απόφαση σας όπως ονομάσετε το καινούριο αεροσκάφος της εταιρείας με την επωνυμία της πατρίδας μας όσο και  για την επιτυχημένη παρουσία της SKY express στη χώρα μας, την οποία θεωρούμε πολύτιμο συνεργάτη.

Είμαστε περήφανοι και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Κύπρο μας, αυτό το τελευταίας γενιάς αεροσκάφος να διασχίζει τους διεθνείς αιθέρες με το όνομα της πατρίδας μας.

Είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο, μέσα στο σημερινό περιβάλλον του διεθνούς ανταγωνισμού, να βλέπουμε δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η SKY express, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα την οικονομία και το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol, η SKY εxpress αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019 και για αυτό σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η SKY express βρίσκεται σε φάση συνεχούς και δυναμικής ανάπτυξης.

Από την ίδρυση της τον Ιούλιο του 2005, μέχρι και σήμερα, έχει διανύσει ένα μεγάλο ταξίδι παρατεταμένης ανοδικής πορείας, καταφέρνοντας να εξυπηρετεί σήμερα, συνολικά 49 δρομολόγια, παρέχοντας βεβαίως προς το κοινό και την επιλογή της Κύπρου.

Η SKY express συμπληρώνει τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Κύπρο. Ξεκίνησε τις πτήσεις από Αθήνα προς Λάρνακα το 2021, όπως επίσης και από Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα και βεβαίως συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Διαθέτει σημαντικές συνδέσεις με δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς στηρίζοντας την ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος και όχι μόνο. Είχα πολλές φορές την ευκαιρία να ταξιδεύσω σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μαζί σας.

Η εταιρεία, όπως καταδεικνύει και η προσθήκη των δύο AIRBUS A321 neo, θωρακίζεται συνεχώς με νέα αεροσκάφη, δηλώνοντας έτσι και την πρόθεσή της να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Η απόφασή της για την προσθήκη των νέων αεροσκαφών αποδεικνύει και την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρείας, αφού τα αεροσκάφη αυτού του είδους συμβάλλουν στη μείωση κατά 23% των εκπομπών CO2 ανά χιλιομετρική θέση.

Επίσης τα εν λόγω αεροσκάφη περιορίζουν και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75% ανά επιβάτη, καθιστώντας τα σήμερα ως ένα από τα πλέον περιβαλλοντικά – φιλικά και αποδοτικά αεροσκάφη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών που για μας ως μια νησιωτική χώρα,   είναι απαραίτητος και κρίσιμος τομέας για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία της χώρας μας. Η διασφάλιση, εξάλλου, καλής αεροπορικής σύνδεσης για τη χώρα μας, αποτελεί προτεραιότητα για τις εκάστοτε Κυπριακές Κυβερνήσεις.

Φέτος, εξυπηρετήθηκαν ή εξυπηρετούνται  157 δρομολόγια από 56 αεροπορικές εταιρείες, συνδέοντας τη  χώρα μας με 39 χώρες, ενώ στόχος μας για το επόμενο έτος είναι όπως η αεροπορική σύνδεση ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση της SΚΥ express για επέκταση των επιχειρήσεων της στη χώρα μας, συμβάλλει ουσιαστικά στην όλη προσπάθειά μας και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα ενδυναμώνεται με το χρόνο, με πολλαπλά οφέλη για όλους, βελτιώνοντας την ίδια στιγμή, ακόμη περισσότερο τη συνδεσιμότητα της χώρα μας.

Κλείνοντας, κ. Γρύλο, θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για την απόφασή σας να αποδώσετε το όνομα της πατρίδας μας στο καινούριο αεροσκάφος του ομίλου σας και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια».

Συνεχείς πτήσεις προς το νησί

Συνεχείς πτήσεις προς το νησί

Η SKY express συνδέει την Κύπρο με:

  • 3 καθημερινές πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα
  • 4 πτήσεις την εβδομάδα από Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη

Μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια, από το Φεβρουάριο του 2021, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, οπότε η SKY express εγκαινίασε τα δρομολόγια εξωτερικού επιλέγοντας την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό της:

  • 6.047 πτήσεις μέχρι σήμερα με 655.000 επιβάτες– μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια
  • 516 πτήσεις από / προς Θεσσαλονίκη, 56.000 επιβάτες

Μετά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το 2021 η γραμμή, το 2022 έγινε breakeven και σήμερα είναι πλέον κερδοφόρα. Η πληρότητα αυξάνεται σταθερά, ενώ παρατηρείται αύξηση των επαναλαμβανόμενων επιβατών.

Καθημερινά, ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος του στόλου της SKY express διανυκτερεύει στην Κύπρο, διασφαλίζοντας πρωινά δρομολόγια για το κυπριακό επιβατικό κοινό.

  • Συνδέσεις μέσω Αθήνας σε όλο το δίκτυο προορισμών εσωτερικού της SKY express (33) -του μεγαλύτερου δικτύου στην Ελλάδα- και εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα οι προορισμοί εξωτερικού από 11 το χειμώνα, το καλοκαίρι αυξάνονται σε 15 με την προσθήκη του Παρισιού, της Λιλ, της Λυών και της Νάντης από το Ηράκλειο, Κρήτη
  • 300.000 επιβάτες ετησίως, Έλληνες & ξένοι σε ένα σύνολο 450.000 θέσεων (ATH & SKG)
  • 31% περισσότεροι επιβάτες από το 2022 -η αύξηση αυτή αφορά στα δρομολόγια από Κύπρο προς Ελλάδα).

Related posts