MAXTV.gr

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε, το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, στη μουσική επετειακή εκδήλωση για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού, Τουρισμού).

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο μήνυμα που δίνει στους Ελληνες η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στον διαχρονικό συμβολισμό της, αλλά και τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί στον Ελληνισμό η Αλωση της Βασιλεύουσας.

Ανάλογες ήταν οι επισημάνσεις που έγιναν από τον περιφερειάρχη και στις δύο άλλες εκδηλώσεις που έγιναν στην Περιφέρεια για την επέτειο της Αλωσης -στις οποίες επίσης παρέστη ο Π. Νίκας- και συγκεκριμένα, τη Κυριακή 28 Μαΐου στην Καλαμάτα στον ναό της Ανάληψης και τη Δευτέρα 29 του μήνα στον Μυστρά, στα “Παλαιολόγεια 2023”.

Στην εκδήλωση στο Ναύπλιο, στην οποία παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ακούστηκαν θεομητορικοί ύμνοι, θρήνοι της Αλωσης, παραδοσιακά τραγούδια της Κωνσταντινούπολης καθώς και νεότερα έντεχνα με αναφορά στην Πόλη, τον Βόσπορο και την Αγιά Σοφιά, τα οποία απέδωσε το μουσικό σχήμα “Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι”, σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Related posts