MAXTV.gr

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σάββατου στον Έβρο, με μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής. Το ένα από τα δύο οχήματα μετέφερε 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι νεκροί είναι συνολικά έξι – οι οδηγοί των δύο ΙΧ και τέσσερις από τους μετανάστες , ενώ άλλοι έξι μετανάστες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους μετανάστες δεν συμμορφώθηκε σε σήμα για έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, στο ύψος του οικισμού της Μάκρης.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα. Στη συνέχεια, το όχημα εντοπίστηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής στο ύψος της περιοχής Κόμαρος και να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος, ο οποίος επέστρεφε από την εργασία του.

Για τον απεγκλωβισμό των νεκρών και των τραυματιών, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με δύο οχήματα. O απεγκλωβισμός ήταν ιδιαίτερα δύσκολος καθώς τα δύο οχήματα είχαν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.
Το σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, γι’ αυτό και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Την προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evros-news.gr, ο άτυχος οδηγός του ΙΧ, το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο που μετέφερε τους μετανάστες, ήταν 46 ετών και εργαζόταν στους Μύλους Ουζουνόπουλου.

Related posts