MAXTV.gr

Στην Ερμιόνη χιλιάδες δημότες και επισκέπτες έζησαν μια καταπληκτική φαντασμαγορική βραδιά το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Το βράδυ της Λαμπρής, την Κυριακή του Πάσχα, στο κεντρικό λιμάνι της Ερμιόνης οι ψαράδες με τα καϊκια τους ξεκίνησαν να πυρπολήσουν το ομοίωμα του Ιούδα.

Με μεράκι και φαντασία έγιναν οι προετοιμασίες για την αναπαράσταση του καψίματος του Ιούδα, του εθίμου που έχει διάρκεια πολλών δεκαετιών στην Ερμιόνη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Γανώσης, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Δαμιανός Κουτούβαλης και Γεώργιος Πιτσάς , Γεώργιος Τσεγκής και Ιωάννης Τσαμαδός, η υποψήφια Βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία και Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου και ο υποψ. Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Ψυχογιός.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, διοργάνωσαν την εκδήλωση που κορύφωσε τα δρώμενα στην Ερμιόνη. Ένα θέαμα εντυπωσιακό που συνοδεύτηκε από μουσική, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και βεγγαλικά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους ακούραστους και δυναμικούς εθελοντές για την σημαντικότατη συμβολή τους σε όλη την προετοιμασία. Επίσης οι καταστηματάρχες της Ερμιόνης και οι χορηγοί ενίσχυσαν και υποστήριξαν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Χιλιάδες επισκέπτες αλλά και ντόπιοι κατέκλυσαν το βόρειο λιμάνι της Ερμιόνης. Γέμισαν τα μπαλκόνια των σπιτιών, οι δρόμοι, τα καταστήματα.

Το «Κάψιμο του Ιούδα» ήταν φαντασμαγορικό, γεμάτο χρώματα στον ουρανό, ενω βραδιά εκλεισε με παραδοσιακούς χορούς απ’ την χορευτική ομάδα της Ερμιόνης.

Related posts