MAXTV.gr

Παράλληλα με το «Καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ έρχεται από την Τετάρτη και το «Καλάθι του Πάσχα». Το «Καλάθι του Πάσχα» θα περιλαμβάνει προϊόντα που έχουν αυξημένη ζήτηση κατά την πασχαλινή περίοδο.

Το «πασχαλινό καλάθι», όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικές ημέρες από το υπουργείο Ανάπτυξης, θα κάνει πρεμιέρα στα καταστήματα τροφίμων την προσεχή Τετάρτη 5 Απριλίου, λαμβάνοντας τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής».

Ουσιαστικά, το «πασχαλινό καλάθι» δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για το πασχαλινό τραπέζι.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είναι έτοιμες και το «καλάθι» που θα ισχύσει την περίοδο του Πάσχα θα είναι ενισχυμένο.

«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και στο κατσίκι. Φέτος το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ».

Σημειώνεται ότι σε ισχύ παραμένει και το «καλάθι των νονών» στα παιχνιδάδικα.

Related posts