MAXTV.gr

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου της Ελληνικής Παιδείας Αμαρουσίου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΙΛΜΕ στις 24/4/2023, 5/5/2023 και 16/5/2023 αντιστοίχως.

Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ιστορική αίθουσα με θέμα «Οι Εθνοσυνελεύσεις του Αγώνα. Ματιές στην Εθνοσυνέλευση του 1827 στην Ερμιόνη».

Αρχικά στάθηκαν στον κήπο των Μητσαίων και ενημερώθηκαν για τη δράση των τοπικών ηρώων καθώς και για την ορκωμοσία των πληρεξουσίων του Έθνους στον συγκείμενο Ι. Ναό των Ταξιαρχών.

Ακολούθως ανέβηκαν στην ιστορική αίθουσα, κάθισαν οκλαδόν, όπως τότε οι πληρεξούσιοι και παρακολούθησαν το πρόγραμμα, που εκπόνησε και παρουσίασε η πρόεδρος του ΙΛΜΕ Τίνα Αντωνοπούλου. Στην επιτυχία του προγράμματος βοήθησε και το μέλος του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ Μαρίκα Κανέλλη – Τουτουντζή.

Η συγκεκριμένη μουσειοπαιδαγωγική δράση σχεδιάστηκε με βάση τον αγώνα του ΄21. Τα υλικά και άυλα τεκμήρια του Μουσείου μας χρησιμοποιήθηκαν ως αφετηρία για να φωτιστούν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Εθνοσυνέλευσης του 1827 στην Ερμιόνη. Στους μαθητές δόθηκε σχετική εργασία.

Ο διασωζόμενος χώρος του Μουσείου αποτελεί από μόνος του ένα αναντικατάστατο αφηγηματικό εργαλείο. Αυτό το περιβάλλον επηρεάζει νοητικά και συναισθηματικά τους μαθητές αλλά και τους επισκέπτες και αυτό, εκτός των άλλων, αξιοποιούμε.

Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί τους συνοδούς καθηγητές των τριών σχολείων και ιδιαιτέρως την ερμιονίτισσα καθηγήτρια της Ελληνικής Παιδείας, Αθανασία Τσατσαρού, η οποία κατά το παρελθόν έχει προσφέρει εθελοντική υπηρεσία στο ΙΛΜΕ.

Ερμιόνη 19 Μαΐου 2023
Τίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Related posts