MAXTV.gr

Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που συνέβαλαν στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ σε όλη την ελλαδα!.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Χαιρετίζουμε όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτήν την εκλογική μάχη. Αυτή η συμπόρευση στηρίζεται στους κοινούς αγώνες και τη δράση όλο το προηγούμενο διάστημα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στην πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικα με ποσοστό 7,23% και 26 βουλευτές και στην Αργολίδα με ποσοστό 5,12%, είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον -κατά τα άλλα- σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Οι νέες δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από το Κόμμα μπορούν από σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στον δρόμο της αντεπίθεσης, στον δρόμο της ταξικής μαζικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας και της προσέλκυσης στο κίνημα πιο μαζικά των γυναικών και της νεολαίας.

Το ΚΚΕ θα αποτελέσει τη μοναδική δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση και αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο παραπέρα συμπόρευσης και ενίσχυσης του Κόμματος μπροστά στις όποιες πολιτικές εξελίξεις.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό. Κύρος που έχει καταχτηθεί από το γεγονός ότι το Κόμμα πρωτοστάτησε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου. Στους εμβληματικούς εργατικούς αγώνες και κινητοποιήσεις. Στη στάση του την περίοδο της πανδημίας. Τη θέση και δράση του απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την ελληνική εμπλοκή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια. Τη δράση διεκδίκησης στήριξης και αλληλεγγύης που ανέπτυξαν οι Οργανώσεις, μέλη και στελέχη του, σε συνθήκες φυσικών καταστροφών και εγκατάλειψης από το αστικό κράτος, των αγώνων των αγροτών και αυτοαπασχολουμένων. Τη δράση της ΚΝΕ σε φοιτητές και μαθητές, που εκφράστηκε άλλωστε και με την -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές.

Γνωρίζουμε ότι ένα ευρύτερο κομμάτι εργαζομένων, λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, που συσπειρώνεται αυτήν τη στιγμή γύρω από το ΚΚΕ, δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δεν έχει πειστεί σταθερά για την πολιτική διέξοδο που προτείνουμε και για τον δρόμο που αυτή θα επιτευχθεί. Ωστόσο, θεωρούμε ότι σήμερα έχουμε περισσότερες δυνατότητες να πείσουμε. Έχουμε περισσότερες δυνατότητες το επόμενο διάστημα μέσα από την ιδεολογικο-πολιτική μας παρέμβαση και συζήτηση, αλλά και μέσα από την κοινή δράση με χιλιάδες λαού σε διάφορα μέτωπα πάλης, να καταχτηθεί μια πιο γερή συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ και την πολιτική του, τις θέσεις του, το επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμά του που αποτελεί εγγύηση για τη συνεπή μαχητική του στάση υπέρ των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων σε σύγκρουση με τους στόχους και τη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο συσχετισμός μεταξύ των βασικών αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ελληνικής Λύσης, που προέκυψε από τις εκλογές, δείχνει όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, αλλά και μιας συναίνεσης και στήριξης από δυνάμεις, που θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, σε πολιτικές επιλογές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Το ΚΚΕ όλη την προεκλογική περίοδο είχε αναδείξει ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένο και αντιλαϊκό, αφού θα κληθεί να συνεχίσει την πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και άρα σε βάρος της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών επαγγελματιών και αγροτών και της νεολαίας. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι παρά τις διαφορές τους και τις αντιπαραθέσεις τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις και κυρίως συγκλίνουν στο ότι από κοινού υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Η επιλογή μη σχηματισμού κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούργιο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει: Τη λεηλασία της εργατικής – λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε στα διλήμματα της αντιλαϊκής «σταθερότητας». Αφορά την προσπάθεια απόσπασης ευρύτερης λαϊκής συναίνεσης στο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης και ως τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους και τον λαό.

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο να δώσει και αυτή τη μάχη.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του δόθηκε και θα του δώσει πάλι ο λαός για να συμβάλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντίστασης στο «έργο» της νέας κυβέρνησης. Ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών που εξέλεξε και θα επανεκλέξει το ΚΚΕ σε μια σειρά εκλογικές περιφέρειες σημαίνει νέα στηρίγματα των εργατικών – λαϊκών διεκδικήσεων, περισσότερες φωνές υπεράσπισης και ανάδειξης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή.

Ο στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών.

Είναι σταθερή και επιτακτική η ανάγκη για μια ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα είναι δεδομένη.

Το δίλημμα πρέπει να είναι ένα: «Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων». Πραγματική φιλολαϊκή αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι η σοσιαλδημοκρατία ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους φίλους, οπαδούς και συμπορευόμενους με το Κόμμα.

Δεν σταματάμε ούτε λεπτό την πολιτική δραστηριότητα. Από σήμερα εντείνουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας, την προσπάθειά μας ώστε να αυξήσουμε τη δύναμη του ΚΚΕ.

Ακόμα και όσοι ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ και επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλα κόμματα, τώρα μπορούν να δουν ότι μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Υπάρχουν, λοιπόν, σημαντικά περιθώρια για να αντιμετωπιστούν νέα ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί και κυρίως για να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!

Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό.

Related posts