MAXTV.gr

Δελτίο Τύπου

Παραλάβαμε , τη Μελέτη και Κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου τύπου ΚΓ-182, συνολικού προϋπολογισμού 1.697.825€

Το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ερμιονίδας πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο 8 στρεμμάτων στη θέση «Γκολέμι – Αγ. Θεοδώρα» στο Κρανίδι, το οποίο αποτελεί δωρεά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση ή Έλληνα και θα φέρει το όνομα «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΈΛΛΗΝΑΣ».

Το κτήριο του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές του ενεργειακού – βιοκλιματικού σχεδιασμού και θα είναι ενεργειακά αυτόνομο.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα θα αποτελείται από 3 βασικά τμήματα:

Την αίθουσα των αθλοπαιδιών και γυμναστικής (ενιαίος χώρος με διαστάσεις 20.70×40 μ.)
Το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας, οι οποίες θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους (χώροι διοικητικής υποστήριξης, αποθήκη οργάνων, μηχανοστάσιο)
Τις κερκίδες 170 θέσεων και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών (είσοδοι κοινού στις κερκίδες, χώροι υγιεινής w.c και w.c. για ΑμεΑ)
Ο εξωτερικός χώρος του Κλειστού Γυμναστηρίου θα περιλαμβάνει πεζοδρόμιο πλάτους 2.00 μ. περιμετρικά του κτηρίου, σκάλες, ράμπες και εξωτερικούς διαδρόμους προσπέλασης για όλους τους χώρους του γυμναστηρίου, καθώς και όλα τα απαραίτητα Τεχνικά έργα για την προστασία του κτηρίου (π.χ. τοίχοι αντιστήριξης, απορροές όμβριων κτλ.).

Στο οικόπεδο των 8 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν επιπλέον, δυο γήπεδα τένις, χώροι στάθμευσης αθλητών, θεατών, καθώς και χώροι στάθμευσης ΑμεΑ.

Επισημαίνεται ότι κάθε υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα ανταποκρίνεται πλήρως στα δεδομένα της Επιστήμης, της Τέχνης και της Τεχνικής και ιδιαίτερα τα εξειδικευμένα υλικά θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή τους, έτσι ώστε η κατασκευή να είναι άρτια από κάθε άποψη.

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο θα διεξάγονται αγώνες τοπικοί και υπερτοπικοί, θα καλύπτονται οι ανάγκες των δημοτών για αθλητισμό, πρωταθλητισμό και για απλή καθημερινή άθληση.

Παράλληλα είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης Πολιτισμού και Αναψυχής για του κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες.

Γραφείο Δημάρχου

Related posts