MAXTV.gr

Στη συνεδρίαση της 19ης Μαΐου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας ψήφισε ομόφωνα το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα με τίτλο: “Έγκριση και αποδοχή της μελέτης για την κατασκευή Νέου Κλειστού Μεταλλικού Γυμναστηρίου Τύπου ΚΓ-182 “ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ” στον Δήμο Ερμιονίδας Αργολίδας”.

Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει με προηγούμενο δελτίο τύπου, ξεκινάει η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”, σε κτήμα 8 στρεμμάτων στην θέση «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα» της Κοινότητας Κρανιδίου, δωρεάς του αείμνηστου ευεργέτη του Δήμου μας.

Η Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει για την χρηματοδότηση του έργου το ποσό του 1.500.000,00€ μέσω της ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκτός από το ποσό αυτό υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου Ερμιονίδας τα 200.000,00€ της δωρεάς του Κώστα Δημότση – “Έλληνα”, τα οποία σήμερα με τους τόκους ανέρχονται στις 230.000,00€.

Η κατασκευή του έργου γίνεται βάση του αρχιτεκτονικού σχεδίου που ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στις 19-10-2017.

Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει την κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ – βόλεϊ με κερκίδες και αποδυτήρια τύπου ΚΓ-182, την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με θέσεις στάθμευσης θεατών και αθλητών, καθώς και την δημιουργία ενός αίθριου αγωνιστικού χώρου:

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο της ΓΓΑ για το Κλειστό Γυμναστήριο “ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”:

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανέθεσε σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο την σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών για την δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου, δηλαδή την αρχιτεκτονική μελέτη, την γεωτεχνική μελέτη, την τεχνική έκθεση στατικής επάρκειας, την τεχνική περιγραφή του έργου και την τεχνική περιγραφή εργασιών Η/Μ εγκαταστάσεων.

Οι παραπάνω μελέτες εκπονήθηκαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, παραδόθηκαν στον Δήμο Ερμιονίδας και έγινε η έγκριση και η αποδοχή τους ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.697.824,12€, ποσό το οποίο είναι ήδη εξασφαλισμένο.

Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε άμεσα να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έτσι γίνεται επιτέλους πράξη η επιθυμία και η βούληση του αείμνηστου δωρητή – ευεργέτη του Δήμου μας Κώστα Δημότση “Έλληνα”, δηλαδή η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο κτήμα δωρεάς του, 11 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός γηπέδου τένις στο κτήμα δωρεάς Κώστα Δημότση “Έλληνα”, σύμφωνα με όλες τις εκδοθείσες άδειες, σε σημείο το οποίο το εγκεκριμένο αρχιτεκτονικό σχέδιο της ΓΓΑ περιγράφει ως “ΑΙΘΡΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ” και η χρηματοδότησή της γίνεται μέσω της γνωστής ευγενικής χορηγίας δωρητή:

Έτσι καθίσταται σαφές και επί του πρακτέου πλέον, πόσο δίκιο είχε η παρούσα Δημοτική Αρχή όταν υποστήριζε ότι η κατασκευή αυτού του γηπέδου τένις είναι καθόλα νόμιμη και ουδόλως επηρεάζει την επιθυμία του μεγάλου ευεργέτη Κωνσταντίνου Δημότση – “Έλληνα”, για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο ίδιο κτήμα.

Και ταυτόχρονα αποδεικνύεται στην πράξη πόσο άδικο είχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πολέμησαν λυσσαλέα την κατασκευή αυτού του γηπέδου τένις, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο στις 08-06-2022, να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για το θέμα κατά του Δημάρχου Ερμιονίδας και της Δημοτικής Αρχής, η οποία βέβαια έπεσε στο κενό.

Διότι με δύο διατάξεις, μία του Κυρίου Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου στις 19-04-2023 και μία του Κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου στις 02-12-2022, η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά τέθηκε οριστικά στο αρχείο.

Έτσι το μόνο που κατάφεραν οι κύριοι αυτοί της αντιπολίτευσης είναι να καθυστερήσει για ένα έτος η κατασκευή του ενός γηπέδου τένις και να χαθεί η κατασκευή του δεύτερου γηπέδου τένις, αφού ο έτερος χορηγός απέσυρε τη δωρεά του διαπιστώνοντας την μεγάλη καθυστέρηση της κατασκευής τους.

Σήμερα λοιπόν η Δημοτική Αρχή έχει δικαιωθεί πανηγυρικά με το έργο της, αφού όλοι διαπιστώνουν ότι ολοκληρώνεται το ένα γήπεδο τένις και ταυτόχρονα προχωράει με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”.

Και αναμένουμε από αυτούς τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης που πολέμησαν με κάθε τρόπο την δωρεάν κατασκευή των δύο γηπέδων τένις, να ζητήσουν μια ειλικρινή συγνώμη από τους πολίτες της Ερμιονίδας για την στάση τους και όχι να μας κουνάνε επιδεικτικά το δάκτυλο, όπως έκανε χθες ο κ. Τόκας Τάσος με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γραφείο Δημάρχου

Related posts