MAXTV.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αδιαχώρητο στις εφημερίες των νοσοκομείων: Πολύωρες αναμονές και ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Τραγική είναι η κατάσταση στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας στις εφημερίες τους. Πολύωρες αναμονές και ταλαιπωρία περιμένει τους ασθενείς σε κάθε εφημερία λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στο Μαμάτσειο της Κοζάνης η μονάδα εντατικής θεραπείας που εξοπλίστηκε πρόσφατα με νέα μηχανήματα, κινδυνεύει να κλείσει, καθώς οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον φεύγουν και οι θέσεις δεν καλύπτονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Τραγικές όμως είναι και οι ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική. Σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα οι μοναδικές κλίνες εντατικής είναι στη Θεσσαλονίκη και οι διακομιδές πλέον είναι καθημερινές.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Μεσολόγγι έφτασαν στο απροχώρητο. Μάλιστα προκειμένου να βγουν οι εφημερίες η διοίκηση του νοσοκομείου επιστρατεύει με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» γιατρούς από τα κέντρα Υγείας. Την Παρασκευή το βράδυ περιπολικό της αστυνομίας μετέφερε άρον άρον μια γιατρό που εκείνη την ώρα εργαζόταν στο κέντρο υγείας στο νοσοκομείο, λόγω έλλειψης προσωπικού σε εφημερία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολλές και οι γιατροί έχουν φτάσει στα όρια τους. Όπως τονίζουν οι γιατροί, τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε με εντέλλεσθε ούτε με προσωρινές λύσεις, παρά μόνο με προσλήψεις που θα βάλουν τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών.

newsbeast

Related posts