MAXTV.gr

Η Τουριστική Σχολή-ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου, με έδρα το Άργος, με μακραίωνη ιστορία, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1972 στο Ναύπλιο.

Στη συνέχεια, στεγάστηκε σε ξενοδοχείο στο Τολό, όπου λειτούργησε και ως οικοτροφείο και από το καλοκαίρι του 2012 φιλοξενείται στο Αργος στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο ( Δαναού 29) , το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς σκοπούς της τουριστικής εκπαίδευσης – κατάρτισης , με αναβαθμισμένο ρόλο ως προς τους τίτλους και τις βαθμίδες σπουδών κατόπιν και του τελευταίου νομοσχεδίου που μετατρέπονται σε Ανώτερες Σχολές Κατάρτισης.. 

Στο Εκπαιδευτήριο μας στο Άργος λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα στις ειδικότητες: 

1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας , 

2. Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας, 

3. Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και 4. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τουριστικό Πρακτορείο & Συνεδριακός Τουρισμός) 

Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου ( Αργος) , που υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού είναι διετής και περιλαμβάνει 4 αυτόνομα εξάμηνα κατάρτισης και 1 εξάμηνο αμειβόμενης πρακτικής άσκησης (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης). 

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, απορροφούν τους καταρτιζόμενους, οι οποίοι εργάζονται στη συνέχεια ως επαγγελματίες. 

Εδώ έγκειται και η ιδιαίτερη σημασία φοίτησης στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Τουρισμού – Πελοποννήσου στο Άργος του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεωρητικών-εργαστηριακών μαθημάτων, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα, οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύονται, λαμβάνοντας τη νόμιμη αποζημίωση-αμοιβή, σε πραγματικές συνθήκες εργασίες, μέσα σε ξενοδοχεία και στις αντίστοιχες εργασιακές θέσεις. 

Η πρακτική άσκηση ενδυναμώνει τις γνώσεις των σπουδαστών και δίνει τη μοναδική δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τη θεωρία που διδάχτηκαν, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού του κάθε εργασιακού χώρου και υπό την εποπτεία του αρμοδίου Διευθυντή του ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού, κατά τόπους. 

Επίσης, ο σπουδαστής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μία ξενοδοχειακή μονάδα σε πλήρη λειτουργία. 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της φοίτησης οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία μετατρέπεται σε Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιπέδου 5, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, το οποίο κατοχυρώνει τα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα και μοριοδοτείται κατά τη συμμετοχή σε προκηρύξεις του δημοσίου τομέα. 

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνονται διδακτικές-πιστωτικές μονάδες προκειμένου ο καταρτιζόμενος να συνεχίσει τις σπουδές του σε τεχνικά κολέγια του εξωτερικού. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα ERASMUS. 

Για πληροφορίες σχετικά μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι και στα τηλ της σχολής 2751020115 & 20127 καθώς και στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr για τις ειδικότητες που αναπτύσσονται κάθε χρόνο.. 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Related posts