MAXTV.gr

Συνέντευξη παραχωρησε ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και στις δημοσιογράφους Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.
Για το διακύβευμα των εκλογών:

Το κρίσιμο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το αν η χώρα θα προχωρήσει δυναμικά μπροστά, αντιμετωπίζοντας τις επίμονες παθογένειες του χθες και ανοίγοντας δρόμους ανάπτυξης και προκοπής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή αν θα επιστρέψουμε στον λαϊκισμό, την αστάθεια, την δημαγωγία, τις ιδεοληψίες, που το μόνο που αποδεδειγμένα καταφέρνουν είναι να κρατούν τη χώρα και την κοινωνία πίσω και χαμηλά.

Με άλλα λόγια το κυρίαρχο διακύβευμα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία η Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ.

Και εδώ υπάρχουν δεδομένα. Υπάρχουν δύο τετραετίες δουλειάς που μπορούν να συγκριθούν και οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να σταθούν υπεύθυνα στην κάλπη γιατί το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης στις 21 Μαΐου είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της χώρας. Γι’ αυτό, ακόμη κι αν υπάρχει κάποια πικρία κάποιο παράπονο, βεβαίως μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη, όμως το καράβι πήγε όλα αυτά τα χρόνια σταθερά και μπροστά, και φτάσαμε σε ένα απάνεμο λιμάνι, ακόμη κι αν αντιμετωπίσαμε πολλές φουρτούνες με εξωγενείς παράγοντες όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ελληνοτουρκικά. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ξέρει ότι τα αντιμετωπίσαμε με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Για την ψήφο διαμαρτυρίας:

Ο κίνδυνος πάντα υπάρχει και γι’ αυτό κάνουμε την προσπάθεια να πούμε σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πόσο σημαντική είναι η ψήφος για την πορεία της πατρίδας. Εδώ υπήρξε μια τετραετία ανάπτυξης και ανάκαμψης και αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί. Και βλέπετε δεν μένουμε στο τι κάναμε, που είναι συγκρίσιμα με την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, λέμε τι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία. Χθες ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα της θείας τετραετίας. Γιατί θυμίζω πως ό,τι δεσμευθήκαμε το 2019 το κάναμε με αξιοπιστία. Μειώσαμε τους φόρους, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που αντιμετωπίσαμε, καταργήσαμε 50 φόρους και εισφορές, θυμίζω την μείωση του ΕΝΦΙΑ 35% χαμηλότερα ενώ είχαμε δεσμευτεί για μείωση 30%.

Για την αξιοπιστία του προγράμματος της ΝΔ:

Εμείς έχουμε ξεκάθαρα αποδείξει ότι δεν βαδίζουμε με λαϊκισμό. Ό,τι κάνουμε είναι μετρήσιμο. Και πράγματι αυτά που ανακοινώνει όλο αυτό το διάστημα ο Πρωθυπουργός είναι μελετημένα, είναι μετρημένα και θα εφαρμοστούν όπως το αποδείξαμε και το 2019. Ό,τι είπαμε το κάναμε. Ό,τι λέμε λοιπόν θα το κάνουμε γιατί μπορούμε μέσω της ανάπτυξης να δώσουμε αυτές τις δυνατότητες. Και την αύξηση των μισθών, γιατί πρέπει να δοθεί γενναία αύξηση, γιατί όπως είδαν οι πολίτες αυξήσαμε τις συντάξεις γύρω στο 8%, ενώ για 12 χρόνια οι συντάξεις δεν είχαν αυξηθεί.

Ο Πρωθυπουργός και όλοι μας ζούμε στην κοινωνία. Εγώ έρχομαι σε επαφή κάθε μέρα με Αργολιδείς με τους συμπολίτες μας. Ξέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά, αλλά σκεφτείτε ότι έχουμε δημιουργήσει 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Μειώθηκε η ανεργία, σε μια τετραετία μάλιστα που δεν ήταν ήρεμη. Ήρθε μια πανδημία η οποία δεν ήταν προγραμματισμένη, Ήταν μία έκτακτη κατάσταση. Και κρατήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο, και εδώ πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Συστήματος Υγείας, σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.

Για την υγεία:

Υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίζονται. Εγώ βλέπω τα νοσοκομεία της Αργολίδας όπου έχουμε καλύψει πολλά κενά. Είχαμε δηλαδή έλλειψη παιδιάτρων και την καλύψαμε. Αλλά ξέρετε τι αντιμετωπίζουμε πολλές φορές; Το πρόβλημα που είναι; Ήδη προχωρούν 11 νέες προσλήψεις γιατρών μόνιμων. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλές φορές κάνουμε προκήρυξη για μία θέση για μία ειδικότητα και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. ή δεν υπάρχουν ειδικότητες αυτές πλέον. Υπήρξε μια μετανάστευση επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και γιατρών, στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης και αυτό πραγματικά δημιουργεί πρόβλημα. Όμως αυξήσαμε τους μισθούς στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και προσπαθούμε να τους στηρίξουμε. Και αυτό που δεσμεύεται η κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία είναι η ενίσχυση των μισθών, είναι ο τομέας της υγείας, και όλα αυτά πρέπει να τα δούμε βεβαίως μέσα από την οικονομία και το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει γιατί για να έχεις δημοσιονομική άνεση για να κάνεις αυτές τις πολιτικές πρέπει να έχεις ανάπτυξη.

Related posts