MAXTV.gr

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου πραγματοποίησε ο υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Γαβρήλος, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή, κ. Βασιλόπουλο, και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, κ. Μπαβέλα.

Ο κ. Γαβρήλος ενημερώθηκε για τα θέματα του Νοσοκομείου και για τα προβλήματα, που ακόμη συνεχίζουν να υπάρχουν στη Νοσηλευτική Μονάδα.

Ο κ. Γαβρήλος, αναγνωρίζοντας τις όποιες προσπάθειες επίλυσης των
προβλημάτων από τη διοίκηση, διατύπωσε την άποψη ότι αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, αφού η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μια άλλη πολιτική για την Υγεία είναι αναγκαία και εφικτή:

-Αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στο 7% ΑΕΠ σε βάθος τετραετίας.

-Αποκαθιστώντας με τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.

-Προχωρώντας, άμεσα, σε γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ. Με εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ στους γιατρούς, με ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με νέα δέσμη κινήτρων (εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικής εξέλιξης) για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ, με ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες/νησιωτικές περιοχές αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα.

-Μονιμοποιώντας όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και προχωρώντας σε 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας, με παράλληλη θεσμοθέτηση μηχανισμού αυτόματης κάλυψης κενών συνταξιοδότησης.
Επαναφέροντας τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου σε καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση των νοσοκομείων.
Ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με στόχο τη λειτουργία 380 ΤΟ.Μ.Υ. σε όλη τη χώρα, σε βάθος τετραετίας.

-Ενισχύοντας το θεσμό του οικογενειακού γιατρού με την αξιοποίηση ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ.

Related posts