MAXTV.gr

Η ΣΔΙΤ για την  μαρίνα Ναυπλίου υπογράφηκε στο βουλευτικό σε πανηγυρική εκδηλωση με πλήθος επισήμων το Σάββατο 8 Απριλίου παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου, από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσο Ζαφείρη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του παραχωρησιούχου, της ΤΕΚΑΛ Α.Ε., Παναγιώτη Ψαλτάκο.

Κατά τη εκδήλωση, στην μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου για το Ναύπλιο, την Αργολίδα, αλλά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του παραχωρησιούχου -της ΤΕΚΑΛ Α.Ε.- Παναγιώτης Ψαλτάκος, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του σχεδιασμού από το στέλεχος της πιο πάνω εταιρείας Χριστιάνα Ψαλτάκου.

Παρόντες στη  εκδήλωση στο Ναύπλιο ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ορέστης Καβαλάκης αρμόδιος Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, Υποδομών Νίκωνας Τζινιέρης και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι για θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και για θέματα Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Το προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ εν λόγω έργο -φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου- προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας 210 θέσεων στο Ναύπλιο, 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα.

Οι υποδομές θα κατασκευαστούν τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, θα αφορούν δε στη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα (μαρίνας) Ναυπλίου, για χρονικό διάστημα έως 40 έτη, που θα αναλάβει η ΤΕΚΑΛ ως ιδιωτικός φορέας σύμπραξης. 

Τα έργα που προβλέπονται

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης. 

Στα έργα και εγκαταστάσεις της μαρίνας περιλαμβάνονται πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου) για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτιριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου για δραστηριότητες υποστήριξης του τουριστικού λιμένα, τουριστικής αξιοποίησης, εκμετάλλευσής τους και υποστήριξης των συναφών (συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών) και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις, η μέγιστη συνολική δόμηση ανέρχεται σε 3.014 τετραγωνικά μέτρα, που περιλαμβάνουν το κτίριο της σχολής ναυταθλητισμού, υποδομές εστίασης και αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, ναυτικό όμιλο, σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης και γραφεία διοίκησης και πύργο ελέγχου της Μαρίνας. Προβλέπονται επίσης εκτεταμένοι χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι και χώροι αθλοπαιδιών.

Related posts