MAXTV.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – Ντέγιαν Ράντονιτς: Παίξαμε ασύλληπτη άμυνα και η επίθεσή μας ήταν η καλύτερη της σεζόν

ΟΠαναθηναϊκός πανηγύρισε την 8η επιτυχία του στη Euroleague καθώς νίκησε με 89-65 τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο «ΟΑΚΑ» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της regular season. Ο προπονητής των «πρασίνων», Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά το ματς στάθηκε στην εντυπωσιακή άμυνα που έπαιξε η ομάδα του και οδήγησε στην ανατροπή.

«Ήταν είκοσι λεπτά γεμάτα λάθη, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Η Ζάλγκιρις είχε 11 επιθετικά ριμπάουντ. Η εικόνα μας ήταν πολύ άσχημη. Μετά από αυτό παίξαμε ασύλληπτη άμυνα κι η επίθεσή μας παρουσιάστηκε στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν. Ίσως μπορούμε να πούμε ότι είναι περίεργο πώς παίξαμε στο πρώτο και το δεύτερο μέρος. Είμαι όμως χαρούμενος γι’ αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος Μαυροβούνιος τεχνικός και συνέχισε:

«Για είκοσι λεπτά είδαμε το ομαδικό πνεύμα, τη μαχητικότητα όλων. Η γλώσσα του σώματος όλων ήταν πολύ καλή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Θα δούμε αύριο ποια είναι η κατάσταση με κάποιους παίκτες. Δεν πιστεύω πως ο Ματέους Πονίτκα θα είναι διαθέσιμος τις επόμενες ημέρες. Επίσης θα δούμε αύριο πώς είναι ο Νέιτ Γουόλτερς και ο Αρτούρας Γκουντάιτις, που έπαιξαν».

Έπειτα, επιχείρησε να κάνει μια πιο ευρύτερη ανάλυση της εμφάνισης του Παναθηναϊκού και μίλησε και για το κάκιστο πρώτο μέρος. «Πρέπει να μας προβληματίσει η εικόνα του πρώτου μέρους. Αν παίζουμε όπως στο δεύτερο μέρος, θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αλλάξαμε την προσέγγιση που είχαμε στην άμυνα. Παίκτες όπως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μάς έδωσαν μια έξτρα ώθηση και ενέργεια στο παρκέ. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Αν μιλήσουμε για το δεύτερο μέρος, όλα είναι καθαρά. Φυσικά, πρέπει ακόμη να σκεφτώ τι έγινε στο πρώτο μέρος. Να μην το ξεχάσω».

Πάρις Λι: «Πήραμε… φωτιά στο δεύτερο μέρος»
Από τη μεριά του, πάλι, ο πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού, ο γκαρντ Πάρις Λι που σημείωσε 24 πόντους με τους 22 από αυτούς να έρχονται στο δεύτερο μέρος, τόνισε: «Ήταν η άμυνά μας που έκανε τη διαφορά σε αυτό το παιχνίδι. Στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο, ήθελα να βγω πιο δυνατά. Όταν ξεκινάει η προσπάθεια από τον πόιντ γκαρντ ακολουθεί η ομάδα. Πήραμε “φωτιά” στο δεύτερο ημίχρονο»

newsbeast

Related posts