MAXTV.gr

Ο υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας στην προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λυγουριό, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η συγκίνηση πάντα, όταν είμαι εδώ και βλέπω φίλους, συμμαθητές, δασκάλους, ιερείς, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους – τι να πει κανείς όταν βρίσκεται στον τόπο όπου έκανε τα πρώτα του βήματα. Πραγματικά η συγκίνηση είναι ιδιαίτερη και όσες φορές και να βρεθώ, ιδιαίτερα σε στιγμές προεκλογικής περιόδου, που επιλέγω όπως ξέρετε να μιλάω πάντα, να ξεκινάω τις ομιλίες από τον τόπο που γεννήθηκα, τον τόπο όπου έκανα τα πρώτα βήματα, πήγα σχολείο.

Σας ευχαριστώ λοιπόν για την στήριξή σας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Για όλους τους αγώνες που, με ειλικρίνεια και δέσμευση, δώσαμε και δίνουμε μαζί για τον τόπο μας. Για τα αποτελέσματα που μαζί έχουμε κατακτήσει. Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που απλόχερα και σταθερά μου δίνετε να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια.

Και σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, δίνω τη μάχη γιατί αξίζει αυτή η παράταξη, αξίζει αυτή η πατρίδα.

Ανάμεσα σας βλέπω, όπως είπα, πάρα πολλούς που γνωρίζω από μικρό παιδί: τους δασκάλους μου, τους οποίους τους ευχαριστώ γιατί μεταλαμπαδεύσανε γνώσεις και αξίες που αποτέλεσαν οδηγό στην πορεία μου. Τους συμμαθητές, τους γείτονες και φίλους, τους ανθρώπους της παραγωγής και της δημιουργίας, τους ιερείς. Φίλους και συναγωνιστές που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν τα τελευταία χρόνια και μας ενώνουν τα ίδια όνειρα και οι ίδιες ανησυχίες γι’ αυτή την πατρίδα.

Φίλοι νέοι και παλιοί, γνωριζόμαστε καλά πλέον. Έχουμε χτίσει μια γερή, καθαρή σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Μια σχέση σφυρηλατημένη στα δύσκολα, μέσα από κρίσεις που δοκίμασαν όλη την κοινωνία, και την Αργολίδα και την Ελλάδα, αλλά και μέσα από διεκδικήσεις που μαζί καταφέραμε να καρποφορήσουν για τον τόπο μας.

Ξέρετε καλά τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύομαι. Ξέρετε τις προτεραιότητές μου για την Επίδαυρο και την Αργολίδα μας, ξέρετε τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρω τη φωνή μας στην κεντρική πολιτική σκηνή και διεκδικώ όσα δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας.

Και ξέρετε επίσης ότι αυτή την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη την σέβομαι και την τιμώ ως το πολυτιμότερο κεφάλαιο που έχουμε χτίσει.

Ποτέ δεν κατέφυγα στα μεγάλα και τα εύκολα λόγια. Ποτέ δεν κατέφυγα στις ύβρεις και τον λαϊκισμό. Ποτέ δεν έβαλα κανέναν άλλο υπολογισμό πάνω από το συμφέρον της Αργολίδας, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μας.

Γιατί αυτή τη στάση ζωής την έμαθα από μικρό παιδί εδώ στην Επίδαυρο.

Και γιατί είναι αυτή η διαχρονική και σταθερή στάση της παράταξής μας, της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης της ειλικρίνειας, της υπευθυνότητας, του έργου και του αποτελέσματος.

Αυτό είναι και το πεδίο της αναμέτρησης των εθνικών εκλογών:

Από τη μια μεριά, η προσήλωση στην αλήθεια και την ευθύνη, στην παραγωγή έργου και αποτελέσματος, στην αποφασιστικότητα να δούμε κατάματα, αναγνωρίζοντάς τες χωρίς παρωπίδες, τις βαθιές παθογένειες που επιμένουν σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής και να τις αντιμετωπίζουμε ριζικά.

Και από την άλλη, είναι τα εύκολα λόγια, οι κενές υποσχέσεις που δεν πείθουν κανέναν, ο διχαστικός και πολωτικός λόγος, η επιμονή σε ιδεοληψίες και πειραματισμούς που αποδείχτηκαν στην πράξη καταστροφικές για τη χώρα και την κοινωνία.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις – την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, την περιπέτεια της πανδημίας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του στις τιμές της ενέργειας και των προϊόντων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη κράτησε γερά το τιμόνι. Κράτησε όρθια τη χώρα και την κοινωνία, εξάντλησε κάθε δημοσιονομική δυνατότητα στήριξης των νοικοκυριών, της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας.

Στους κρίσιμους τομείς της υγείας και της παιδείας, καλύφθηκαν ελλείψεις και κενά δεκαετιών, ενισχύθηκε σημαντικά το ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του κορονοϊού.

Κι εδώ επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους γιατρούς και νοσηλευτές, όλο το προσωπικό των δομών υγείας, όλες και όλους που από κάθε κρίσιμη θέση συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της περιπέτειας της πανδημίας.

Στην παιδεία για πρώτη φορά μετά από χρόνια προσλήφθηκαν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 4.500 στην ειδική αγωγή μαζί με το βοηθητικό προσωπικό.

Κι εδώ πάλι θέλω να τονίσω το σημαντικότατο έργο των δασκάλων και των καθηγητών, αλλά και τη συμβολή των γονιών μέσα σε δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας, κατά την περιπέτεια της πανδημίας.

Στο κράτος, επισημαίνω την επανάσταση της ψηφιοποίησης που σχεδόν μηδένισε τις χαμένες ώρες στις ουρές, απλοποίησε σημαντικά τις διαδικασίες κάνοντας το κράτος πιο διαφανές και φιλικό στον πολίτη, μείωσε δραστικά τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, με στόχο σύντομα οι καθυστερήσεις αυτές να μην υπάρχουν.

Στην οικονομία, παρά τις μεγάλες έκτακτες ανάγκες, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε σημαντικά – 40 ολόκληρες μονάδες – η ανάπτυξη προχωρά με ρυθμούς πολύ πάνω από τις προβλέψεις και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η ανεργία, ιδίως των νέων ανθρώπων, μειώνεται με τη δημιουργία πάνω από τριακοσίων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%, πέντε μονάδες πάνω απ’ ό,τι είχαμε δεσμευθεί. Η φορολογία στα φυσικά πρόσωπα μειώθηκε από το 22% στο 9% και στις επιχειρήσεις από το 29 στο 22%. 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι είδαν τις πρώτες αυξήσεις, σχεδόν 8%, εδώ και 12 χρόνια, ενώ αυξήθηκαν και τα αναπηρικά επιδόματα και τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού, πιλοτικά αυτή την στιγμή, αλλά θα επεκταθεί για να καλύψει όλους τους δικαιούχους σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ελλάδα δέχεται σχεδόν καθημερινά τα εύσημα για τις επιδόσεις της. Είμαστε ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα, που σημαίνει πολλά για τις προοπτικές και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, ακυρώσαμε αποφασιστικά τους σχεδιασμούς Ερντογάν για το μεταναστευτικό και το Αιγαίο, προχωρήσαμε σε γενναίους και απαραίτητους εξοπλισμούς στον αέρα, τη γη και τη θάλασσα, με 68 εξοπλιστικά προγράμματα, 24 νέα Rafale, 84 αναβαθμισμένα F-16 Viper, τρεις νέες φρεγάτες, ενισχύσαμε τις διεθνείς μας συμμαχίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, και τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με τρεις μείζονες κρίσεις να χτυπούν την πόρτα της Ελλάδας – το μεταναστευτικό, την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του – εμείς ό,τι υποσχεθήκαμε το κάναμε.

Και ακόμη κι εκεί όπου έγιναν λάθη – γιατί λάθη έγιναν – ακόμη κι εκεί όπου βγήκαν ξανά, και με τραγικό τρόπο, στην επιφάνεια οι παθογένειες που συνεχίζουν να πλήττουν την πατρίδα μας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έκλεισε τα μάτια, αναγνώρισε με παρρησία τα προβλήματα και τις ευθύνες, πρότεινε και έβαλε σε εφαρμογή συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις για την οριστική εκρίζωση τους.

Και απέναντι σ’ αυτή την πολιτική της ειλικρίνειας, της υπευθυνότητας και του αποτελέσματος, τι έχει να αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Υποσχέσεις που ακόμη και οι ψηφοφόροι του ξέρουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν, σενάρια για συγκυβέρνηση με τον Βαρουφάκη των κλειστών τραπεζών, των capital controls και των σχεδίων για Δήμητρες, για πλατφόρμες οικονομικές που είναι επικίνδυνες και μόνο να τις αναφέρουμε, ή τα τοπικά νομίσματα του κυρίου Τσακαλώτου, διαγκωνισμός για το ποιος είναι ο αυθεντικός εκφραστής του πνεύματος του Ανδρέα Παπανδρέου, υποσχέσεις στα παιδιά για είσοδο στο πανεπιστήμιο ακόμη και με λευκή κόλλα στις πανελλαδικές.

Γι’ αυτό και όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και η αίσθηση που αποκομίζει όποιος απλώς βγαίνει να περπατήσει στον δρόμο είναι πως η διαφορά νίκης της Νέας Δημοκρατίας μέρα με τη μέρα διευρύνεται.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κρίσιμο χαρακτήρα των εκλογών του Μαΐου. Είναι λάθος να τις βλέπουμε σαν μια προθέρμανση για τις δεύτερες. Με το αποτέλεσμά τους, οι εκλογές του Μαΐου θα προσδιορίσουν το περιβάλλον και το κλίμα των πολιτικών εξελίξεων. Γι’ αυτό και δεν χωράνε λογικές χαλαρής ψήφου που μπορεί να αποδυναμώσουν το μήνυμα για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις δεύτερες εκλογές.

Αλλά κι εδώ, στον τόπο μας, στην Επίδαυρο και την Αργολίδα, το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, το εύρος της νίκης της Νέας Δημοκρατίας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα με την οποία θα συνεχιστεί το σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Κι εδώ θέλω πρώτα απ’ όλα να αναφερθώ στην ενεργή και ουσιαστική στήριξη της Κυβέρνησης στους παραγωγούς της Αργολίδας, με τα 300 ευρώ ανά στρέμμα για τον παγετό στα πορτοκάλια, με τις ενισχύσεις για τον κορονοϊό, 50 ευρώ το στρέμμα στους κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγούς, και 70 ευρώ το στρέμμα στις κλημεντίνες, με την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ αλλά και τις επιτόπιες επισκέψεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου – θυμίζω ήρθαμε δύο φορές και στη Δήμαινα και για τα αχλάδια, και για τα πυρηνόκαρπα – και της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να είναι πάντα δίπλα στον αγρότη.

Τα προβλήματα βεβαίως είναι υπαρκτά, και στη γεωργία, και στην κτηνοτροφία όπου ανέβηκε το κόστος των εφοδίων, των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων, καθώς και των ζωοτροφών λόγω της Ουκρανίας και της ενεργειακής κρίσης.

Εξαντλώντας όμως τις δημοσιονομικές δυνατότητες στηρίζουμε τους παραγωγούς για να κρατηθεί ο πρωτογενής τομέας ζωντανός, και να παράγει την προστιθέμενη αξία που μπορούν να δώσουν τα ποιοτικά μας προϊόντα.

Το ελαιόλαδο που φέτος πήγε καλά και τα προϊόντα μας με επισήμανση ΠΟΠ, η πιστοποίηση και η τυποποίηση, η αξιοποίηση της συνολικής ταυτότητας της Αργολίδας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε.

Στον Ανάβαλο, το έργο κλειδί για τη βιωσιμότητα της πρωτογενούς παραγωγής σε ολόκληρο το αργολικό πεδίο, προχωρά για να καλύψει όλες τις περιοχές της Αργολίδας – και εδώ στον Δήμο Επιδαύρου από τον Άγιο Δημήτριο, Χουνταλέικα, Γιαννουλέικα, Αρκαδικό, Λυγουριό, παλιά και νέα Επίδαυρο, και Δήμαινα.

Ήδη κατασκευάζεται η τελευταία δεξαμενή Δ3, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έγινε η απαιτούμενη απεμπλοκή μετά και την παρέμβασή μου στον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Ήδη έχει γίνει πάνω από το 85% του έργου του αγωγού, και η όποια καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη παράκαμψης της Τίρυνθας και του Αγίου Αδριανού με νέα χάραξη ώστε να μη περάσει μέσα από το κέντρο αυτών των δύο κοινοτήτων. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανατεθούν και να γίνουν μελέτες των δικτύων διανομής παράλληλα με την εκτέλεση του υπόλοιπου έργου.

Στα Κέντρα Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού αποκτήσαμε νέα σύγχρονα ασθενοφόρα, ενώ τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από γιατρούς που φεύγουν για οποιονδήποτε λόγο φροντίζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο, την 6η ΥΠΕ και τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας να τα καλύπτουμε άμεσα.

Όπως επίσης, φροντίσαμε για την κάλυψη των κενών που υπήρχαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους, με τον διορισμό νέων μόνιμων γιατρών μεταξύ των οποίων και παιδιάτρων, μετά από τη συνεργασία που είχα με την αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό κυρία Γκάγκα.

Και βεβαίως, θέλω ξεχωριστά να αναφερθώ στη σημαντική παρέμβαση της ίδρυσης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, του ΚΕΠΑ στο Άργος μετά από τη συνεχή συνεργασία που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό τον Κωστή Χατζηδάκη, και τον διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, γιατί η Αργολίδα μας ήταν ο μόνος νομός που δεν είχε Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας και αναγκάζονταν οι συμπολίτες μας με αναπηρία να πηγαίνουν στην Τρίπολη και την Κόρινθο και να ταλαιπωρούνται και αυτοί και οι οικογένειές τους.

Ακόμη, στον Δήμο της Επιδαύρου, όπως και σε ολόκληρη την Αργολίδα, η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, υλοποιεί έργα μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα όπως το «Αντώνης Τρίτσης», το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κοινοτικούς πόρους, που εξασφάλισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα από χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

Και συνεχίζουμε τα έργα πολιτισμού, που τόσο ειδικό βάρος έχουν στον τόπο μας, καθώς και στον αθλητισμό θυμίζω, να μην τα ξεχνάμε, τα γήπεδα σε νέα και παλαιά Επίδαυρο, τις κερκίδες στο γήπεδο του Λυγουριού, αλλά και την ανακαίνιση, την τοποθέτηση του καινούριου δαπέδου στο κλειστό του μπάσκετ εδώ στο Λυγουριό.

Για το τέλος άφησα τη μεγάλη παρέμβαση στα Δερβενάκια, ένα αίτημα δεκαετιών που γίνεται πράξη. Λίγες μέρες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρών στην υπογραφή της συμβασιοποίησης της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο, έργο προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Αργολίδα επιτέλους αποκτά γρήγορη και ασφαλή σύνδεση με τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους βελτιώνοντας σημαντικά τόσο την πρόσβαση των επισκεπτών, όσο και τη μεταφορά των προϊόντων μας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Φίλες και φίλοι,

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, η Αργολίδα όπως και η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Άλλαξαν τόσα πολλά στις δράσεις και τις πολιτικές, στα αποτελέσματα για τον πολίτη, στις σχέσεις με το κράτος, που η ανάμνηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φαίνεται πλέον κάτι το πολύ μακρινό.

Δεν είναι όμως! Και είναι λανθασμένη και επικίνδυνη η άποψη ότι η μεγάλη θετική αλλαγή που ξεκίνησε το 2019 και ήδη αποδίδει θετικά αποτελέσματα μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ανεξάρτητα από το ποιος έχει την ευθύνη της χώρας.

Ιδιαίτερα σήμερα, είναι ξεκάθαρο πως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα είναι μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει ακώλυτα το πρόγραμμά της.

Είναι ξεκάθαρο πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας.

Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη κάλπη, το δίλημμα είναι απολύτως σαφές: Αν θα προχωρήσουμε μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τις επίμονες παθογένειες του χθες και να ανοίξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης και προκοπής, ή αν θα επιστρέψουμε στον λαϊκισμό, την αστάθεια, τη δημαγωγία, τις ιδεοληψίες που αποδεδειγμένα όποτε επικρατούν, κρατούν τη χώρα και την κοινωνία πίσω και χαμηλά.

Εμείς έχουμε αποδείξει στην πράξη και στα δύσκολα πως ό,τι λέμε το κάνουμε. Και οι προτεραιότητές μας είναι σαφείς:

Η ουσιαστική αύξηση των μισθών στην επόμενη τετραετία ώστε ο μέσος μισθός στη χώρα να φτάσει τα 1.500 ευρώ από 1.170 που είναι σήμερα, και ο κατώτατος μισθός στα 950. Ήδη παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον φτάσαμε στα 780 και η δέσμευση είναι ξεκάθαρη ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχει φτάσει στα 950 ευρώ.

Η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας με έμφαση στις δομές υγείας, την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα, την επέκταση του προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που ήδη έχει θετικά αποτελέσματα για χιλιάδες γυναίκες στην έγκαιρη διάγνωση στο πλαίσιο του προγράμματος Φώφη Γεννηματά που εφαρμόζουμε.

Η αναβάθμιση της παιδείας από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο και την επαγγελματική εκπαίδευση. Θυμίζω ότι το πρώτο από τα 6 πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια που ιδρύσαμε στην Ελλάδα το ιδρύσαμε εδώ στην Αργολίδα.

Η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στο κράτος ώστε μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες να είναι ψηφιακές. Ήδη το ζείτε – από την άυλη συνταγογράφηση στο κινητό σας, μέχρι το δίπλωμα οδήγησης, και άλλες πολλές υπηρεσίες.

Η στήριξη των νέων με την επέκταση του προγράμματος για την απόκτηση προσιτής στέγης – ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά υλοποιείται στην Ελλάδα.

Και βεβαίως, η ακόμη αποφασιστικότερη ενίσχυση της διεθνούς φωνής και παρουσίας της χώρας μας αλλά και της αποτρεπτικής της ισχύος έναντι των διεθνών προκλήσεων. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε με έναν γείτονα επιθετικό. Αν δεν εφαρμόζαμε την αποτρεπτική στρατηγική με τους εξοπλισμούς, με τη σοβαρότητα, με την υπευθυνότητα, με τις συμμαχίες, δεν θα είχαμε αυτή την ηρεμία.

Αυτές λοιπόν είναι οι προτεραιότητές μας, αυτές οι είναι οι δεσμεύσεις μας.

Κι αυτή είναι η μάχη των θέσεων και των επιχειρημάτων, των προτάσεων και του αποτελέσματος που καλούμαστε όλοι και όλες να δώσουμε τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

Για να πείσουμε όσους ακόμη παραμένουν αναποφάσιστοι. Για να φέρουμε κοντά μας τους συμπολίτες μας που ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες ζητούν έργο και αποτέλεσμα, σταθερότητα και προοπτική.

Για να ακυρώσουμε μια και καλή τα σενάρια της χαλαρής ψήφου.

Για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα συνέχειας στο δρόμο της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και της ευθύνης.

Για να ανοίξουμε τον δρόμο με το αποτέλεσμα του Μαΐου για την ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που χρειάζεται η χώρα.

Για να κάνουμε για μια ακόμη φορά την Αργολίδα πρωταγωνίστρια στις πολιτικές εξελίξεις.

Για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια και την ολοκλήρωση των έργων και των δράσεων που δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας.

Φίλες και φίλοι,

Τις μέρες που απομένουν, δίνουμε μαζί τη μάχη για την Ελλάδα και την Αργολίδα μας.

Ενωμένοι για όσα έχουμε μαζί μέχρι σήμερα κατακτήσει, αλλά και για τις διεκδικήσεις του αύριο.

Με όπλο την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα, το ήθος της παράταξής μας.

Με όπλο τα αποτελέσματα και τα έργα για την Αργολίδα που μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια.

Μαζί θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.

Και μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όσα μας ενώνουν.

Για μας και για τα παιδιά μας. Για τον τόπο μας που αγαπάμε. Για την πατρίδα που αξίζει να σηκώσουμε ψηλότερα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, για την στήριξη σας, για την εμπιστοσύνη σας.

Και μια κουβέντα κλείνοντας: Επειδή λένε όλοι ότι ο Ανδριανός βγαίνει, έχει βγει, δεν έχει ανάγκη από σταυρό. Τους βουλευτές τους βγάζει η κάλπη, ο σταυρός. Δεν πρέπει λοιπόν να πέσουμε σ’ αυτή την παγίδα. Δεν βγαίνεις βουλευτής αν δεν ανοίξει η κάλπη. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε. Μπορεί να έχει ο Ανδριανός μια δυναμική, μπορεί να ακούμε καλά λόγια γι’ αυτόν αλλά θέλει και τον σταυρό! Σας ευχαριστώ πολύ!».

Related posts