MAXTV.gr

Τρία νέα ξενοδοχειακά projects συνολικού ύψους μισού δισ. ευρώ μπήκαν στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων. Οι επενδύσεις θα υλοποιηθούν σε Κρήτη, Σαντορίνη και Ερμιονίδα.

Η επένδυση στην Κρήτη αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία παραθεριστικού τουριστικού καταλύματος και τουρισμού αναψυχής, που θα περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα πέντε παραθεριστικών τουριστικών οικιστικών συγκροτημάτων και δύο ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και μαρίνα με τις απαραίτητες υποδομές. Το ακίνητο της σχεδιαζόμενης επένδυσης βρίσκεται στην θέση “Άγιος Νικόλαος” στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Η συνολική έκταση της επένδυσης ανέρχεται σε 1.130.372 τ.μ.

Το έργο “Cretan Tale” υλοποιείται από την “Blue Frontier Mονοπροσωπη Α.Ε.” και ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει τα 235 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 225 νέες ετήσιες μονάδες εργασίας. Στην περιοχή της επένδυσης δεν υπάρχουν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, προστατευόμενη ή ευαίσθητη οικολογικά περιοχή, ενώ δεν αποτελεί δασική έκταση.

Η δεύτερη επένδυση που πήρε το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αφορά στο έργο “Santorini Valvis Volcanic Spa” της εταιρείας “ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΗ Α.Ε.”. Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου ανέρχεται σε 67,5 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 75 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Η επένδυση χωροθετείται στη Σαντορίνη στη θέση Πλατύναμος. Το έργο αφορά στη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων κλασσικού τύπου και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, συνολικής δόμησης 16.570τ.μ. και συνολικής δυναμικότητας 166 κλινών.

Η τρίτη επένδυση αφορά στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης στη θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας.

Με βάση τον σχεδιασμό, το ξενοδοχείο θα διαθέτει 100 δωμάτια και 15 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες προς πώληση ή/ και εκμετάλλευση.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία “ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” με διακριτικό τίτλο “SCARLET BEACH””. Το έργο προϋπολογίζεται στα 203 εκατ. και αναμένεται να δημιουργήσει 188 θέσεις εργασίας.

Η περιοχή επέμβασης βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, 9,5 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πόρτο Χέλι. Η τοποθεσία έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και θέα στη θάλασσα. Το αγροτεμάχιο στο οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί το θέρετρο έχει έκταση 234.686,39 m².

Η περιοχή επέμβασης χωροθετείται σε εκτός σχεδίου περιοχή η οποία υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στον Δήμο Ερμιονίδας. Για την περιοχή του έργου ισχύει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Πελοποννήσου (ΦΕΚ 1485 /Β/2003). Το έργο συνάδει με τις γενικές κατευθύνσεις του καθώς βρίσκεται σε Ζώνη με Δυνατότητα Τουριστικής Ανάπτυξης.

Επιπλέον το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών ή αναδασωτέων εκτάσεων, διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Related posts