MAXTV.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός άνδρας στον Κορινθιακό κόλπο – Επιχείρηση μεταφοράς ασθενούς ναύτη από φορτηγό πλοίο στη Νεάπολη Λακωνίας

Τις πρωινές ώρες σήμερα, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Θίσβης του Λιμεναρχείου Ιτέας ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 75χρονου ημεδαπού, χωρίς τις αισθήσεις του, επί της νήσου Γρομπολούρας Κορινθιακού κόλπου.

Ο 75χρονος βρέθηκε επί της βραχονησίδας μαζί με οικείο του πρόσωπο μετά από ανατροπή λέμβου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παρελήφθη από αλιευτικό  σκάφος και μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Ιωάννη Βοιωτίας. 

Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείου Θηβών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στη Νεάπολη Βοιών

Η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, ενημερώθηκε σημερα το πρωί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι ένας  35χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) φορτηγού πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. νοτιοδυτικά της Νεάπολης Βοιών, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατέπλευσε στον όρμο Βατίκων, όπου ο ασθενής μετεπιβιβάστηκε στην λάντζα “ΜΑΧΗ”  και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο ΚΥ Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/ Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για περίθαλψη.

Related posts