MAXTV.gr

Η 13η Μεγάλη Γιορτή Ελληνικών Χορών προς τιμήν του Πολιούχου μας Αγίου Πέτρου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα αισθήματα της συγκίνησης, της χαράς, του ενθουσιασμού και της νοσταλγίας που ζήσαμε το διήμερο 2&3 Μαΐου.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Άργους συμμετείχε σύσσωμο στους εορτασμούς της πόλης την παραμονή με αντιπροσωπεία μελών των χορευτικών του ομάδων στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Πέτρου, ενώ την επόμενη μέρα στο Μέγαρο του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός», πολυπληθής ομάδα φορώντας ένα κομμάτι από τις καλύτερες ενδυμασίες της πλούσιας Ιματιοθήκης του Λυκείου λάμπρυνε την ετήσια εορτή του Συλλόγου.

Η μεγάλη μέρα είχε φτάσει, όλα ήταν έτοιμα ύστερα από εξαντλητικές πρόβες , ετοιμασίες σε κάθε λεπτομέρεια. Νωρίς το απόγευμα κατέφθασαν οι μουσικοί μας , το αδελφό Λύκειον των Ελληνίδων – Παράρτημα Λάρισας, το Λύκειον των Ελληνίδων Αθηνών – ΠτΧ Παπάγου- Χολαργού και ο Σύλλογος Ποντίων Αργοναύται- Κομνηνοί. Τους υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά κι ετοιμαστήκαμε για την πατινάδα στους δρόμους της πόλης.

Το χοροστάσι μας στήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος». Οι εναλλαγές πολλές και γρήγορες, οι φορεσιές μια πανδαισία χρωμάτων και σχεδίων, τα ηχοχρώματα περνούσαν το ένα μέσα από το άλλο: Νάξος -ρυθμός, Μ. Ασία νοσταλγία και προσμονή από το Λύκειον των Ελληνίδων της Λάρισας με τις εντυπωσιακές ενδυμασίες από την Προύσα, ταξίδι στη Θράκη μας , ζωντάνια κι ενθουσιασμός, πολύχρωμες ενδυμασίες από την Καρωτή, τα Πετρωτά, τους Ασβεστάδες αλλά και τη Βόρεια Θράκη που ενθουσίασε το κοινό από το Λύκειον των Ελληνίδων Αθηνών – Περιφερειακό Τμήμα Χορού Παπάγου- Χολαργού. Κι ύστερα ο Πόντος ,το «τεμέτερον»! Επιβλητικότητα, δωρικότητα. Οι «Αργοναύται Κομνηνοί» μα ταξίδεψαν στην αλησμόνητη γη του Πόντου κι όλοι ρίγησαν!

Στο τέλος, γνώριμοι σκοποί από την Πελοπόννησο ήχησαν και το κλαρίνο έδωσε το ρυθμό σε «μια παρέα σαν κι αυτή» από το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Κουτσοποδίου του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους , σε όλα του Άργους τα χωριά και την Αργειτοπούλα μας, το καθιερωμένο φινάλε , που αγκάλιασε με έναν κυκλωτικό χορό όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα αδελφά Λύκεια των Ελληνίδων , Λάρισας και το ΠτΧ Παπάγου-Χολαργού ,τον Σύλλογο Ποντίων Αργοναύται-Κομνηνοί , φυσικά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους μουσικούς μας: Γιάννη Παυλόπουλο βιολί- τραγούδι, Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο –κλαρίνο, Κωνσταντίνα Πάτση-τραγούδι, Δημήτρη Μπάκο-γκάιντα –τσαμπούνα, Ιορδάνη Κουζηνόπουλο-λαούτο, Γιάννη Γευγελή-κρουστά, Ηλία Αβραμίδη-ποντιακή λύρα, Παναγιώτη Παπαδόπουλο-αγγείο και Παύλο Ταχματζίδη-νταούλι . Θερμές ευχαριστίες για την αρωγή τους και την αμέριστη στήριξή τους στη διοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΚΕΔΑΜ(Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών),Επιμελητήριο Αργολίδας και φυσικά όλους τους χορηγούς μας. Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές της παράστασης τους δασκάλους κ. Δημήτρη Τσιπλακούλη (ΛτΕ Λάρισας),κ. Θεοδόση Λειβαθινό (ΠτΧ Παπάγου Χολαργού), κ. Κωνσταντίνο Σαββινίδη (Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται –Κομνηνοί»), κ. Κατερίνα Δωροβίνη – Πίκουλα (ΛτΕ Άργους) και κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο(ΠτΧ Κουτσοποδίου), τους χορευτές, τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές μας και τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Άργους.

Ευχόμαστε από καρδιάς ο Άγιος Πέτρος , ο προστάτης της πόλης μας, να σκέπει και να φρουρεί όλον τον κόσμο. Πάντα να ανταμώνουμε με χορούς κυκλωτικούς στο χοροστάσι της πόλης μας, στο χοροστάσι του Λυκείου!

Λύκειον των Ελληνίδων – Παράρτημα Άργους

Related posts