MAXTV.gr

Η προστασία της δημοσιονομικής αξιοπιστίας έχει βαρύνουσα σημασία. Η τήρηση του υπό διαμόρφωση πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα, συμβατό με τη βιωσιμότητα του χρέους, θα συμβάλει στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας με ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο για τον δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα».

Όχι, δεν είναι ο πρωθυπουργός μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου με τους εταίρους του συζήτησαν για τα νέα μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών. Είναι ο Γ. Χουλιαράκης, οικονομικός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα (αλλά και του διοικητή της ΤτΕ), που εξηγεί «το περίγραμμα ενός νέου οικονομικού παραδείγματος για τα επόμενα έτη». Το «περίγραμμα» δηλαδή του κοινού προγράμματος ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που περιλαμβάνει «ματωμένα πλεονάσματα» και αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» για να αποκτήσουν «επενδυτική βαθμίδα» και πρόσβαση σε φτηνό δανεισμό οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αν στην «εξίσωση» προστεθούν οι μεγάλες φουρτούνες που βλέπουν μπροστά για την καπιταλιστική οικονομία και οι λαϊκές αντιδράσεις «σε όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα», είναι παραπάνω από κατανοητό προς τι το «άγχος» για τη «σταθερότητα», που μπαίνει όλο και πιο συχνά στο λεξιλόγιο των αστικών κομμάτων και μεταφράζεται σε ακόμα μεγαλύτερη «αστάθεια» για τον λαό, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Γι’ αυτό πρέπει την επόμενη μέρα να είναι αυτός πιο δυνατός, με ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του, κι αδύναμοι όλοι οι άλλοι!

ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Related posts