MAXTV.gr

Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, υποψήφια βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αργολίδας στην Πυργέλλα και συναντήθηκε, για ακόμη μια φορά, με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία Ν. Αργολίδας, παρουσία και στελεχών της δομής. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα ΑμεΑ και καταγράφηκαν προβλήματα που χρήζουν επίλυσης.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες του Νομού Αργολίδος ιδρύθηκε το 1996 από ομάδα γονέων με παιδιά με αναπηρίες και σκοπός του Συλλόγου είναι να προωθήσει την Ισότητα των Ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία μέσα από την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ουσιαστική ψυχολογική, κοινωνική και οικονομική στήριξη των ατόμων αυτών, αλλά και των οικογενειών τους.

Δεδομένης και της θητείας της ως Προέδρου σε κυβερνητικό οργανισμό με έντονο κοινωνικό πρόσημο η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου άκουσε με πολύ προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν και, όπως και στο παρελθόν έχει βοηθήσει στη λύση προβλημάτων, δεσμεύθηκε να προσπαθήσει για την επίλυσή τους.

Κατόπιν της συνάντησης αυτής η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πολύ χαρά επισκέπτομαι κάθε φορά τις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αργολίδας στην Πυργέλλα και τον Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία Ν. Αργολίδας, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο. Άκουσα με προσοχή τους ανθρώπους του Συλλόγου, με τους οποίους έχουμε διαρκή επικοινωνία και προσπαθώ διαχρονικά από την πλευρά μου να δίνω λύσεις σε αυτά που τους απασχολούν. Άξια συγχαρητηρίων όλα τα μέλη του Συλλόγου που ασχολούνται και προσπαθούν καθημερινά με συνεχή προσπάθεια και δημιουργία για το Δικαίωμα στη Ζωή. Η κυβέρνηση της ΝΔ αναβάθμισε σημαντικά τις υπηρεσίες για τους ΑμεΑ συμπολίτες μας, ενώ θεσπίστηκαν και νέες, όπως είναι ο καινοτόμος θεσμός του Προσωπικού Βοηθού. Καταργήθηκε επίσης η υποχρεωτική επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ για μη αναστρέψιμες ασθένειες. Έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά. Ακούμε προσεκτικά τις ανάγκες τους, και εργαζόμαστε για να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η παροχή προστασίας, με έμφαση στις ευπαθείς και αδύναμες ομάδες. Είμαι και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους εμπράκτως.»

Related posts