MAXTV.gr

Παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν τον πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κρανιδίου το Σάββατο της 1ης Απριλίου 2023, στην τελετή του Αγιασμού, η οποία έγινε παρουσία του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλου και σηματοδότησε την έναρξη της λειτουργίας του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πλήρους ανακαίνισής του.

Στον Αγιασμό του ανακαινισμένου κτηρίου παρέστησαν ακόμα η Πρόεδρος του Δ.Σ, κ. Ε. Γκαμίλη, οι Αντιδήμαρχοι κκ Τ. Αντωνοπούλου, Σ. Αντουλινάκης, Δ. Κουτούβαλης και Α. Λούμη, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Π. Μέξης, ο Υπεύθυνος του Παιδικού Σταθμού Κρανιδίου, κ. Β. Νόνης, Εκπαιδευτικοί και Εργαζόμενοι του Παιδικού Σταθμού, καθώς και μικροί μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Έπειτα, ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Θρασύβουλος, ένας ποντικός με καρδιά παρμεζάνα» από την ομάδα «Καρυδότσουφλο» της Αγγελικής Φωστίνη και του Στέλιου Ευαγγελόπουλου.

Με προγραμματισμό, συστηματική δουλειά και φυσικά με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες των μικρών παιδιών και τις απαιτήσεις των γονέων τους, ο Δήμος Ερμιονίδας ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κρανιδίου.

Συγκεκριμένα, το έργο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 169.752,96€ με Φ.Π.Α., η χρηματοδότηση του οποίου προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», καθώς και από ιδίους πόρους του Νομικού Προσώπου Κ.Π.Α.Π.Π,, κατόπιν επιχορήγησης του Δήμου Ερμιονίδας.

Στο κτήριο του Παιδικού Σταθμού πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εργασίες:

Ανακατασκευή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του κτηρίου για τον φωτισμό, τον εξαερισμό και τις παροχές ρεύματος.

όλες οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές, οικοδομικές και χωματουργικές εργασίες.

Τοποθέτηση νέας κουζίνας inox,σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας

Εγκαταστάθηκε νέο δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης, ηλεκτρικών κ.λπ., τοποθετήθηκε βιομηχανικό δάπεδο και νέες ηλεκτρικές συσκευές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παιδικού σταθμού.

Πλήρης ανακατασκευή των υδραυλικών (δίκτυο και είδη υγιεινής) και αντικατάσταση των πλακιδίων των wc και του πλυσταριού, τοποθετήθηκε νέο βιομηχανικό δάπεδο και έγινε ανακατασκευή των χώρων με γυψοσανίδες.

Αντικαταστάθηκαν τα παλαιωμένα κουφώματα της κουζίνας και της τραπεζαρίας με νέα παλινδρομικά κουφώματα.

Πραγματοποιήθηκε επίσης, αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων.

Έγινε η απαραίτητη συντήρηση και κατασκευή εξωτερικών κιγκλιδωμάτων.

Ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

Σύγχρονα παιχνίδια εσωτερικών & εξωτερικών χώρων

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε άμεση προτεραιότητα τις παρεμβάσεις που αφορούν τις νέες γενιές και τις ανάγκες των παιδιών μας, όπως επίσης και τη στήριξη της οικογένειας , αλλά και του εκπαιδευτικού έργου.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία των άξιων εκπαιδευτικών και των εργαζομένων μας και καλωσορίζουμε όλα τα παιδιά σε ένα νέο περιβάλλον πιο χαρούμενο και πιο ασφαλή.

Ευχόμαστε να τους χαρίσουμε όμορφες στιγμές και να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις από «το πρώτο τους σχολείο», τιμώντας και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι γονείς τους.

Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων, των παιδιών και των γονέων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γραφείο Δημάρχου

Related posts