Το ελαιόλαδο συνεχίζει να πωλείται πανάκριβα, με ορισμένους παραγωγούς να επικεντρώνονται στην συγκομιδή. Το μεροκάματο που αρνήθηκαν άνεργοι στην Αχαϊα για να μαζέψουν ελιές, είναι ένα από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών…
Το ελαιόλαδο πωλείται ακριβότερα από ποτέ και οι παραγωγοί από τη Μεσσηνία και την Αχαϊα, μέχρι την Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα εξηγούν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το σημαντικότερο για ορισμένους είναι η εύρεση εργατών για να μαζέψουν ελιές. Το μεροκάματο των 60 ευρώ δεν στάθηκε ικανό να προσελκύσει ακόμα και ανειδίκευτους εργάτες. Ο χρόνος πιέζει και οι παραγωγοί αδυνατούν όπως λένε να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Προειδοποιούν για νέες αυξήσεις, μέσα στους επόμενους μήνες και ορισμένοι κάνουν λόγο για την πιο δύσκολη χρονιά που έχουν ζήσει επαγγελματικά.