MAXTV.gr

Το Σάββατο 21 Απριλίου υποδεχτήκαμε τους μαθητές και καθηγητές του Karls-Gymnasium Stuttgart στα πλαίσια της εκπαιδευτικής ανταλλαγής με το Νέο Σχολείο! 

Οι μαθητές και των δυο σχολείων μέσα από το πλαίσιο της φιλοξενίας βελτίωσαν την εκμάθησή των γλωσσών τόσο των Γερμανικών και Αγγλικών.

 Επίσης, επιδιώχθηκε η προσέγγιση των Ελληνικών αλλά και της γλωσσικής πολυμορφίας μέσα στις τάξεις του σχολείου μας. Παράλληλα, με τις συναδέλφους καθηγήτριες συζητήσαμε και ανταλλάξαμε καλές πρακτικές στη διδασκαλία και στην ανάπτυξη των μαθημάτων της ειδικότητάς μας.

Καθημερινά προωθούνταν γνώσεις σχετικά με την ιστορία μας, την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά αλλά και την πολυμορφία του τόπου μας στην Αργολίδα με επισκέψεις στους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους: Μυκήνες, Αρχαίο θέατρο Άργους, Βυζαντινό μουσείο Άργους, Παλαμήδι, ιστορικό κέντρο Ναυπλίου ,Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου!

Δε θα μπορούσε να λείπει και η απόδραση σε δυο από τα ιστορικότερα νησιά που λειτούργησαν καταλυτικά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι Σπέτσες και η Ύδρα. Όλοι οι μαθητές του προγράμματος απόλαυσαν τη μοναδική κρουαζιέρα αλλά και προσέγγισαν το μεγαλείο της ιστορίας, τη φυσιογνωμία των νησιών αυτών αλλά και την εμπειρία του μεσογειακού καιρού!

Ο περίπατος Καραθώνα- Αρβανιτιά αποτέλεσε επίσης σπουδαία επαφή με τη φύση και τις ομορφιές της ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πικ- νικ τους δίπλα στη θάλασσσα.

Ο πολιτισμός μας όμως ξεδιπλώνεται και μέσα από την γαστρονομία. Όλοι οι μαθητές του προγράμματος της ανταλλαγής μυήθηκαν στα μυστικά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και αφού παρασκεύασαν, απόλαυσαν άφθονες τηγανίτες και γκόγκες με την καθοδήγηση της εξαίρετης κ. Ευγενίας Μητροπούλου.

Το πρόγραμμα μας διανθίστηκε με παιχνίδια δεσίματος της ομάδας των μαθητών του συγκεκριμένου προγράμματος από τον κ. Γιάννη Γιατράκο, υπεύθυνο Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Δ/θμιας Ν. Αργολίδας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά!

Επίσης, ο καθηγητής κ. Χρήστος Κούτρας μοιράστηκε τα μυστικά της τοξοβολίας με τους Γερμανούς μαθητές!

Το μάθημα χορού με την καθηγήτριά μας κ. Μαρία Κασκαφέτου φάνηκε πολύ χρήσιμο σ´ όλους μας και απέδωσε τα μέγιστα στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ και των δυο σχολείων!

Σ´ αυτήν την εκπαιδευτική ανταλλαγή: γνωριστήκαμε, ταξιδέψαμε, διδάξαμε, διδαχτήκαμε, εξασκήσαμε τις ξένες γλώσσες, αναρωτηθήκαμε, φιλοξενήσαμε, αναλύσαμε, εξηγήσαμε τον πολιτισμό μας, μυήσαμε στην παράδοσή μας, νιώσαμε περήφανοι για τον τόπο μας και αναμένουμε το δικό μας εκπαιδευτικό ταξίδι στην Γερμανία τον Ιούνιο!

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη το Νέο Σχολείο, όλους τους γονείς και μαθητές μας για την άψογη συνεργασία και ιδιαίτερα τις συναδέλφους: κ. Μαρία Μαγκαφά (υπεύθυνη προγράμματος ) και κ. Τζοβάννα Κατερίνη!

Related posts