MAXTV.gr

Σε μια λαμπρή εκδήλωση για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Άργους – Μυκηνών για την τουριστική προβολή, την επιχειρηματική συνεργασία και την ανάπτυξή τους παραβρέθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών στο Ανοιχτό Θέατρο Ελιάς Πεισίστρατου στο Καματερό με τιμώμενες χώρες την Ιταλία και την Αίγυπτο. 

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την Ελιά του Πεισίστρατου η οποία βρίσκεται στο χώρο εδώ και χιλιάδες χρόνια, μίλησε για τους δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Μεσογείου, για την ειρήνη που αποτελεί την κύρια επιδίωξη της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ αναφέρθηκε στις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τη χάραξη ΑΟΖ καθώς και στη συμφωνία με την Αίγυπτο για τη μετάκληση εποχικών εργατών γης. 

 Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός συνεχάρη τους Δημάρχους Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρο Τσίρμπα και Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεπερνά τα όρια των συνηθισμένων δραστηριοτήτων ενός Δήμου και αποκτά διεθνή διάσταση. 

 Στην εκδηλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σαρρής.

Από την ιταλική πρεσβεία, εκ μέρους της αξιότιμης Πρέσβεως κας Patrizia Falcinelli παραβρέθηκε στην εκδήλωση η Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ κα Susanna Schlein, ενώ από την πρεσβεία της Αιγύπτου, εκ μέρους του αξιότιμου Πρέσβη κ. Omar Amer Youssef, παραβρέθηκε η Πληρεξούσια του Υπουργού Εμπορίου της Αιγύπτου και επικεφαλής του Εμπορικού Γραφείου της Πρεσβείας της Αιγύπτου κα Noha Ahmed.

Related posts