MAXTV.gr

Δελτίο Τύπου

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, πιστή στις αρχές και στις δεσμεύσεις της, με τον αδιάκοπο καθημερινό αγώνα της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατάφερε να παράξει σημαντικό έργο, το οποίο βελτιώνει αισθητά το επίπεδο ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πανέμορφης Ερμιονίδας.

Σε αυτό τον συνεχή καθημερινό αγώνα, έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία κατά καιρούς την παραπληροφόρηση, το ψέμα και την συκοφαντία ορισμένων “καλοθελητών”, ο οποίοι είτε έχουν οι ίδιοι ανιδιοτελείς σκοπούς, είτε ενεργούν ως εντεταλμένα υποβολιμαία όργανα τρίτων.

Όταν όμως το ψέμα, η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση προέρχονται από τα επίσημα χείλη ενός δημοσίου προσώπου, όπως είναι η υποψήφια Βουλευτής του Νομού Αργολίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σκούρτη Παρασκευή, τότε το πράγμα σοβαρεύει επικίνδυνα.

Λαμβάνοντας ως αφορμή την υποβολή αντιρρήσεων του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου προς την Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, για την εξαίρεση από τον δασικό χάρτη έκτασης γύρω από τον Μύλο Κρόθι Ερμιόνης, η κ. Σκούρτη με ανακοίνωση της ισχυρίζεται ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας δήθεν “ενεργεί ώστε να βγει από τους δασικούς χάρτες το ΚΡΟΘΙ, δηλαδή να πάψει να είναι δασική έκταση”.

Και φθάνει σε σημείο να τον εγκαλεί για την μη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δάσους, το οποίο είναι δημόσιος φυσικός πόρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση συντάξεως κτηματολογίου του έτους 1937, η συνολική δασική έκταση στην θέση Κρόθι Ερμιόνης η οποία ανήκει στην πρώην Κοινότητα Ερμιόνης και άρα στον Δήμο Ερμιονίδας, είναι περίπου 350 στρέμματα, όπως είναι μεταγεγραμμένο στο υποθηκοφυλακείο, ενώ στην πραγματικότητα είναι πλέον των 1000 στρεμμάτων.

Η εν λόγω κυρία ενεργώντας με δόλιο και παραπλανητικό τρόπο, προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους Δημότες και να κατασυκοφαντήσει τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, εφόσον στην ανακοίνωσή της ξεχνάει να αναφέρει ότι η υποβολή αντιρρήσεων του Δημάρχου Ερμιονίδας προς την Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, αφορά την εξαίρεση από τον δασικό χάρτη έκτασης μόνο 2,3 στρεμμάτων γύρω από τον Μύλο Κρόθι και όχι το σύνολο των 350 στρεμμάτων της δασικής έκτασης Κρόθι Ερμιόνης.

Επίσης ξεχνάει να αναφέρει ότι αυτά τα 2,3 στρέμματα γύρω από τον Μύλο Κρόθι Ερμιόνης, αφορούν την υπάρχουσα σημερινή διαμόρφωση, η οποία πραγματοποιήθηκε περίπου προ εικοσαετίας, με την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας με το υπ. αριθμ. πρωτ. 1093/14-3-97 έγγραφό της προς τον πρώην Δήμο Ερμιόνης.

Δηλαδή αυτά τα 2,3 στρέμματα για τα οποία υποβάλλεται η αντίρρηση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, σήμερα δεν είναι δάσος, αλλά αποτελούν τον διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του Μύλου Κρόθι Ερμιόνης.

Όλα τα προαναφερθέντα αποδεικνύονται από το έγγραφο του Δημάρχου Ερμιονίδας προς την Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, το ψηφιακό τοπογραφικό της έκτασης πέριξ του Μύλου Κρόθι Ερμιόνης, όπου φαίνονται τα 2,3 στρέμματα της αντίρρησης, το υπ. αριθμ. πρωτ. 1093/14-3-97 έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας προς τον πρώην Δήμο Ερμιόνης και την σημερινή αεροφωτογραφία του Μύλου Κρόθι, τα οποία επισυνάπτονται στο τέλος του κειμένου.

Θα περιμέναμε λοιπόν περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από μια υποψήφια Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές και ανακοινώσεις, πέραν του ότι η ίδια εκτίθεται ανεπανόρθωτα, παράλληλα αφήνει έκθετο και το κόμμα της, το οποίο φιλοδοξεί να κυβερνήσει την χώρα.

Και καλό είναι να μην ισχυριστεί η κ. Σκούρτη ότι δεν γνώριζε τα δεδομένα, αφού θα μπορούσε πριν εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα της δασικής έκτασης του Μύλου Κρόθι, να ζητήσει και να λάβει επίσημα από τον Δήμο Ερμιονίδας όλη την σχετική πληροφόρηση και τα αποδεικτικά έγγραφα.

Επίσης είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος Ερμιονίδας επιβάλλεται να προστατέψει την περιουσία του, πράττοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα στολίδι της Ερμιόνης, για τον ιστορικό Μύλο Κρόθι, ο οποίος λειτουργούσε στην περιοχή, όπως αποδεικνύεται από φωτογραφικά και ιστορικά ντοκουμέντα.

Τέλος με ενδιαφέρον αναμένουμε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. γι’ αυτό το σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει με τις ενέργειες και τις ανακοινώσεις της κ. Σκούρτη Παρασκευής, η οποία τυγχάνει υποψήφια Βουλευτής του Νομού Αργολίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γραφείο Τύπου
Δυνατή Ερμιονίδα

Υ.Γ.

1). Το έγγραφο υποβολής αντιρρήσεων του Δημάρχου Ερμιονίδας προς την Διεύθυνση Δασών Αργολίδας:

2).Το επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα σε ψηφιακή μορφή, όπου φαίνεται ότι το γεωτεμάχιο για το οποίο υποβάλλονται οι αντιρρήσεις έχει έκταση 2.314,94 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή 2,3 στρέμματα:

3). Σημερινή αεροφωτογραφία του Μύλου Κρόθι Ερμιόνης, η οποία συμπίπτει πλήρως με το επισυναπτόμενο ψηφιακό τοπογραφικό διάγραμμα:

4). Η σύμφωνη γνώμη για διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας με το υπ. αριθμ. πρωτ. 1093/14-3-97 έγγραφό της προς τον πρώην Δήμο Ερμιόνης:

Related posts