ΑΡΓΟΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Γαβρήλος: Τέσσερα χρόνια διακυβέρνηση ΝΔ και η Πυροσβεστική έχει ακόμη 3.600 κενά

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» με τους δημοσιογράφους Μαρία Αναγνωστοπούλου και Νίκο Ρογκάκο ήταν σήμερα καλεσμένος ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας.

Για τις καταστροφικές πυρκαγιές

«Πόσες χιλιάδες στρέμματα φυσικού κάλους και πόσες περιουσίες πρέπει να καταστραφούν για να αποφασίσετε να οργανώσετε το Κράτος για την αντιμετώπιση των φαινομένων; Τα ίδια που λέτε τώρα ως Κυβέρνηση, μας λέγατε και το 2019 και το 2020, εντούτοις έχει καταστραφεί η Εύβοια, η Αττική και πόσες άλλες περιοχές. Η ΝΔ έχει ήδη τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης και δεν έχετε κάνει τίποτα ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικό».

«Το 2019 εμείς αφήσαμε και σχέδιο για τα δάση και σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την Έκθεση Goldammer. Δεν αξιοποιήσατε τίποτα από αυτά. Τέσσερα χρόνια μετά δεν έχουμε ούτε δασοφύλακες, ούτε δασοπυροσβέστες και από το Πυροσβεστικό Σώμα είναι κενές 3.600 οργανικές θέσεις».

Σχετικά με την επαναφορά των Δ. Καμπόσου- Π. Δούκα στην ΝΔ

«Το μόνο που θέλω να σχολιάσω ήταν ότι οι Καμπόσος- Δούκας είχαν κριθεί από την ηγεσία της ΝΔ για τις «αρχές και τις αξίες τους» και έτσι αποπέμφθηκαν. Οι λόγοι δηλαδή που τότε είχε επικαλεστεί η ΝΔ στην ανακοίνωσή της ήταν για σοβαρά βασικά ζητήματα. Δεν μπορεί σήμερα να πουν ότι εξέλειπαν αυτοί οι λόγοι».

Για την διαδικασία διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο χώρος μας ξεκινάει αυτή τη στιγμή μια σημαντική κουβέντα, αρχίζοντας από την αποτίμηση του αποτελέσματος. Οι τάσεις στην ελληνική κοινωνία έχουν αλλάξει. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για μας. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά, που φταίξαμε και πως θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας».

«Παράλληλα, οφείλουμε να δούμε και σε ποιους απευθυνόμαστε. Ως κόμμα εξουσίας, πρέπει να αναφερόμαστε από το προοδευτικό κέντρο μέχρι την ριζοσπαστική Αριστερά. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα σοβαρό αφήγημα για την προοπτική της χώρας και μια σοβαρή πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης. Αυτό μπορεί να υλοποιήσει ένας άνθρωπος που θα έχει ανοιχτούς ορίζοντες, συμμερίζεται την ανάγκη για ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και οραματίζεται ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό που να μπορεί να έρθει πάλι στην εξουσία».

«Και οι τέσσερις σύντροφοί μας που έχουν θέσει υποψηφιότητα είναι άξιοι». «Όπως λέει το καταστατικό μας, μέχρι και τη μέρα του Συνεδρίου μπορεί κάποιος- κάποια να θέσει υποψηφιότητα».

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *