ΑΡΓΟΛΙΔΑΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γ. Γαβρήλος από την Έκθεση «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι: Να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα

Στα εγκαίνια της 10ης Έκθεσης Γεύσεις και Όψεις που διοργανώνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία από το Επιμελητήριο Αργολίδας και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκε χθες το βράδυ ο Γιώργος Γαβρήλος.

Ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές καθώς, όπως ανέφερε στην ομιλία του, κάθε χρόνο η Έκθεση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, με νέους εκθέτες και νέες ιδέες. Ενώ όπως υπογράμμισε πρωτοβουλίες σαν και αυτήν, έχουν ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που συνδέει τον πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση και τον Τουρισμό, οχυρώνοντας τη βιωσιμότητα της τοπικής παραγωγής και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες. Είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που αναδεικνύει τα ιδιαίτερα παραγωγικά χαρακτηριστικά του Νομού και τους ανθρώπους του, επισήμανε.

Ο Γιώργος Γαβρήλος παράλληλα τόνισε πως η Έκθεση «Γεύσεις και Όψεις», με την εξωστρέφεια και την αναπτυξιακή της διάσταση, αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην προσπάθεια στήριξης της τοπική οικονομίας, γεγονός σημαντικό, όπως είπε, ειδικά σε μια περίοδο δύσκολη για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μόνο ένα 5% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προορίζονται για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ η Κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει περαιτέρω τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματικό κλάδο μέσω των πόρων του ΕΣΠΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις σημερινές συνθήκες όπου το κόστος παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τη δυνατότητα του καταναλωτή να αγοράσει τα προϊόντα, μια άλλη πολιτική είναι εφικτή για τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Για την υλοποίηση της χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, όραμα και συνεχής διαβούλευση με την κοινωνία και τους ανθρώπους της παραγωγής.

Τέλος, ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην συνέχεια της Έκθεσης και σημείωσε πως με αγωνία ο κόσμος της Αργολίδας αναμένει τις νέες εξωστρεφείς ιδέες της 11ης πια επιτυχημένης Έκθεσης Γεύσεις και Όψεις.

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *