ΑΡΓΟΛΙΔΑΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΗΚΥΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΝΕΟΛΑΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για 6η χρονιά το Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+

O Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Άργους, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ για το σχολικό έτος 2023-2024.

Συγκεκριμένα, μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της αίτησής μας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), εγκρίθηκε η υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας με τίτλο “Επαγγελματίες Υγείας: Προκλήσεις και Προοπτικές Εκπαίδευσης στα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια” και κωδικό υλοποίησης 2023 – 1 -EL01 – KA122 -VET – 000134587.

Το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε δεκαπέντε (15) μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Υγείας- Πρόνοιας- Ευεξίας να μεταβούν στο Βουκουρέστι- Ρουμανία για να επισκεφτούν εκπαιδευτικές δομές και επαγγελματικούς χώρους σχετικούς με τον Τομέα τους. Η υλοποίηση της κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία-εταίρο (partner company) Athena Study srl.

Το σχολείο μας συνεχίζει δυναμικά για έκτη συνεχή χρονιά την υλοποίηση ροών κινητικότητας Erasmus + .

Η γνωριμία και η εξοικείωση με εκπαιδευτικά περιβάλλοντα δυικού συστήματος, η επιμόρφωση σε τομείς και τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη ενέργεια αλλά και η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των μαθητών/τριών μας, αποτελούν στόχους της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ενισχύοντας τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων Π.ΕΠΑ.Λ. στην σημερινή Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *