MAXTV.gr

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Τυφλών Αργολίδας «Η Ίριδα» στο Άργος τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Οικονόμου, τον οποίο ενημέρωσε για την ίδρυση Γραμματείας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) υπαγόμενης στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Άργους όπου θα διενεργούνται οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ, ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία των πιστοποιούμενων ατόμων με αναπηρία στην Αργολίδα που έπρεπε να μεταβαίνουν στην Κόρινθο ή στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδριανός ενημερώθηκε σήμερα από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή ότι έγινε η μεταφορά των αρχείων από τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα εξεταστήρια του νέου ΚΕΠΑ Άργους σε άλλο χώρο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ έχουν ληφθεί προσφορές και έχουν γίνει οι αναθέσεις για τις ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και άλλες αναγκαίες εργασίες, και έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια των εξεταστικών κλινών. Ακόμη έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση κλιματιστικών και των απαιτούμενων πινακίδων εντός και εκτός του κτιρίου.

Επίσης ο κ. Ανδριανός συζήτησε με τον κ. Οικονόμου μεταξύ άλλων για την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση και νομοθετήθηκε στη Βουλή, εξέλιξη για την οποία ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή του, όπως και για το πιλοτικό πρόγραμμα του Συνοδού, για το οποίο ο κ. Οικονόμου είπε ότι πρέπει να επεκταθεί ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλων των δικαιούχων αναπήρων.

Related posts