MAXTV.gr

Η Πανηγυρική Δικαίωση για εμένα προσωπικά και για την “Δυνατή Ερμιονίδα” ήρθε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ναυπλίου, το οποίο όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, με την υπ’ αριθμ. 10/2024 απόφασή του απέρριψε ομόφωνα την ένσταση του κ. Μαργέτα, με την οποία είχε στραφεί κατά του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Ερμιονίδας.

Σήμερα τα ψέματα τελείωσαν και για ακόμα φορά με την βούλα της Δικαιοσύνης επιβεβαιώθηκε ότι ο Νικητής των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 είναι η “Δυνατή Ερμιονίδα” και ότι ο λαός ξεκάθαρα με εξέλεξε Δήμαρχο Ερμιονίδας για την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Μαργέτας και το διευθυντήριο από το οποίο καθοδηγείται, έλαβαν την αποστομωτική απάντηση από τα Ελληνικά Δικαστήρια.

Η βούληση των Δημοτών της Ερμιονίδας δεν νοθεύεται και δεν φαλκιδεύεται με κανέναν τρόπο.

Αυτοί που με γελοία επιχειρήματα προσπάθησαν να αλλοιώσουν την ξεκάθαρη ετυμηγορία του λαού της Ερμιονίδας αρνούμενοι να αποδεχτούν την ήττα τους, έφαγαν την τέταρτη κατά σειρά “καρπαζιά” τους.

Η πρώτη ήρθε στην κάλπη την 8η Οκτωβρίου 2023 από τον λαό της Ερμιονίδας, η δεύτερη ήρθε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, το οποίο με την 999/2023 απόφασή του, με ανακήρυξε Νικητή των εκλογών και Δήμαρχο Ερμιονίδας, η τρίτη ήρθε από την διαδικασία επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων, όπου η διαφορά των 54 ψήφων έμεινε αμετάβλητη και η τέταρτη ήρθε σήμερα από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

Ο κ. Μαργέτας και το διευθυντήριό του, είναι καιρός να αντιληφθούν επιτέλους το μέγεθος της κατρακύλας τους.

Απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η “καρέκλα” και δεν διαθέτουν κανένα ηθικό φραγμό προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Η αξιοπρέπεια και ο πολιτικός πολιτισμός είναι λέξεις άγνωστες γι’ αυτούς.

Το χειρότερο απ’ όλα όμως, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν καμία σοβαρότητα.

Επέλεξαν τον δρόμο του διχασμού της τοπικής μας κοινωνίας, στρεφόμενοι χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, κατά της 999/2023 απόφασης του Πολυμελούς ΠρωτοδικείουΝαυπλίου, η οποία με είχε ανακηρύξει Νικητή των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Τα δήθεν “αξιολογημένα ευρήματά” τους με τα οποία προσέφυγαν στο Εκλογοδικείο, είναι φως φανάρι για κάθε κοινό νου, πως αποτελούν αέρα κοπανιστό.

Θέλησαν να κλέψουν τις εκλογές, προσπαθώντας να ακυρώσουν 93 καταφανώς έγκυρα ψηφοδέλτια της “Δυνατής Ερμιονίδας” σε ένα εκλογικό τμήμα της Θερμησίας, με το φαιδρό επιχείρημα ότι οι σταυροί προτίμησής τους είχαν κύκλους και άρα ήταν σημαδεμένα από εμένα και την παράταξή μου.

Παρά το ότι οι πάντες γνώριζαν ότι τα ψηφοδέλτια αυτά βγήκαν από τους φακέλους έγκυρα χωρίς κύκλους και ότι οι κύκλοι μπήκαν εκ των υστέρων από την δικαστική αντιπρόσωπο του εν λόγω εκλογικού τμήματος, κατά την διαδικασία καταχώρησής τους στα βιβλία.

Μάλιστα, η δικαστική αντιπρόσωπος ενημέρωσε την Εφορευτική Επιτροπή, την Γραμματέα και τους Εκλογικούς Αντιπροσώπους όλων των συνδυασμών του εκλογικού τμήματος, ότι θα κυκλώνει τους σταυρούς προτίμησης των ψηφοδελτίων, διότι έτσι διευκολύνεται στην διαλογή τους.

Φυσικά όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε πλήρως η δικαστική αντιπρόσωπος στην κατάθεσή της, ενώπιον του Δικαστηρίου.

Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι δύο παριστάμενοι Εκλογικοί Αντιπρόσωποι του κ. Μαργέτα δεν έκαναν καμία ένσταση ακυρότητας ψηφοδελτίου, ενώ την επόμενη μέρα των εκλογών ο ίδιος αναγνώρισε το αποτέλεσμά τους, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Έπειτα άλλαξε γνώμη, μη μπορώντας να αποδεχτεί την ήττα του και προσπάθησε ανεπιτυχώς να κλέψει τις εκλογές, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, ούτε και αυτόν της κουμπαριάς του μαζί μου.

Βέβαια, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός η προσφυγή στην Δικαιοσύνη, αλλά όταν αυτό το κάνει κάποιος χωρίς κανένα στοιχείο, τότε είναι σίγουρο ότι θα υποστεί τις πολιτικές και δικαστικές συνέπειες αυτής της πράξης του.

Διότι ο κ. Μαργέτας αποφάσισε να με σύρει στα δικαστήρια άδικα, παρότι γνώριζε πολύ καλά από τους δύο εκλογικούς του αντιπροσώπους που ήταν παρόντες στην καταμέτρηση, ότι τους κύκλους έθεσε εκ των υστέρων η ίδια η δικαστική αντιπρόσωπος, ενώ τα ψηφοδέλτια αυτά βγήκαν από τους φακέλους έγκυρα χωρίς κύκλους.

Άκουσα από τον κ. Μαργέτα αστείες δικαιολογίες του τύπου “είθισται το κύρος των εκλογών να ελέγχεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη”.

Όχι κ. Μαργέτα, κάνετε λάθος!!! Δεν “είθισται”, αλλά επιβάλλεται.

Πάντα το κύρος των εκλογών ελέγχεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Και η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφαση 999/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, είναι αυτή που με ανακήρυξε Δήμαρχο Ερμιονίδας για την πενταετία 2024-2028.

Και εσείς κ. Μαργέτα προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας, επιλέξατε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο να στραφείτε εναντίον αυτής της Δικαστικής Απόφασης, κάτι το οποίο δεν “είθισται” σε καμία περίπτωση και βέβαια επισύρει σοβαρότατες συνέπειες.

Μάλιστα, σας θυμίζω ότι το 2014 έχασα τις εκλογές στον Δήμο Ερμιονίδας για 56 ψήφους από τον αείμνηστο Δημήτρη Σφυρή και αποδέχτηκα με αξιοπρέπεια την ήττα μου, χωρίς να προσφύγω στο Εκλογοδικείο. Επίσης, το 2006 αλλά και το 2002 οι δημοτικές εκλογές στον Καποδιστριακό Δήμο Κρανιδίου κρίθηκαν αμφότερες με 52 ψήφους διαφορά, χωρίς ποτέ να προσφύγει στο Εκλογοδικείο ο ηττημένος.

Αυτές οι καταστάσεις που ζούμε σήμερα είναι πρωτόγνωρες για τον Δήμο μας.

Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ανερμάτιστους, χωρίς ίχνος σοβαρότητας και δεν τρέφω καμία ελπίδα ότι θα σταματήσει η κατρακύλα τους, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους ευχηθώ καλή τύχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και όπου αλλού θελήσουν να προσφύγουν με τα “αξιολογημένα ευρήματά” τους.

Εγώ θα συνεχίσω τον καθημερινό μου αγώνα για την πρόοδο του τόπου μας και για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, από την θέση που μου έδωσε την εντολή ο λαός της Ερμιονίδας να τον υπηρετήσω για τα επόμενα πέντε χρόνια, αυτή του Δημάρχου.

Γιάννης Γεωργόπουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δυνατή Ερμιονίδα”

Δήμαρχος Ερμιονίδας

Related posts