MAXTV.gr

Όσο πλησιάζουμε στις εθνικές εκλογές, γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο ότι η ψήφος μας τώρα έχει ξεχωριστό πολιτικό βάρος. 

Μετά τη δεκαετή περιπέτεια των μνημονίων, την περιπέτεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τους «άριστους» της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες έχουν διαπιστώσει στο πετσί τους το πως κάθε παράταξη εννοεί τη διακυβέρνηση της χώρας, την αξιοπιστία κάθε κόμματος, ποιος υπόσχεται λαγούς με πετραχείλια και ποιος έχει κρυφές ατζέντες.

Στην σύγκριση, το Π ΑΣΟΚ κερδίζει με διαφορά καθώς εκτός της ηγετικής μορφής του Ανδρέα Παπανδρέου που κυριάρχησε στο πολιτικό στερέωμα, η διακυβέρνησή του Κινήματος έχει καταχωρηθεί στην λαϊκή συνείδηση ως η εποχή της ευημερίας, της δημοκρατίας, της προόδου.

Γιατί λοιπόν, ΠΑΣΟΚ τώρα;

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έκανε κάθαρση στο εσωτερικό του, που δεν κρύφτηκε πίσω από δικαιολογίες και μισόλογα, που έκανε αυτοκριτική και τιμωρήθηκε με την ψήφο του ελληνικού λαού, άντεξε, ανανεώθηκε και παραμένει αυτόνομο στις πολιτικές επάλξεις, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στον συνδικαλισμό και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πραγματική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας. Είναι η παράταξη της Διαύγειας, του open.gov, του Νόμου Πεπονή για τον ΑΣΕΠ, του Νόμου 3869/2010 για τα ευάλωτα νοικοκυριά, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, των ανεξάρτητων αρχών, των ΚΕΠ, του ΕΣΥ, των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε όλη την περιφέρεια, της αλλαγής του οικογενειακού δικαίου, της κατάργησης της προίκας και του πολυτονικού, της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης, της αναδιανομής του πλούτου, της καθιέρωσης της ισότητας των δύο φύλων, των ΚΑΠΗ, της πενθήμερης εργασίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, της καθιέρωσης της αγροτικής σύνταξης σε όλους τους αγρότες, της κατάργησης των φακέλων πολιτικών φρονημάτων, των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων, της επιστροφής των πολιτικών προσφύγων, της διαφάνειας, της ενίσχυσης του ρόλου των κοινοβουλευτικών επιτροπών, της ίδρυσης Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, της ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αποκέντρωσης, της εισόδου της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον δημόσιο τομέα, της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του ΕΟΠΥΥ, των εκατοντάδων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την στήριξη της απασχόλησης, της δια βίου μάθησης, του Πράσινου Ταμείου, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στα πέτρινα χρόνια είναι κόμμα πατριωτικό, που τοποθετεί το συμφέρον της πατρίδας και του λαού στην απόλυτη προτεραιότητά του. Είναι η παράταξη που ενίσχυσε την εθνική άμυνα και που στήριξε τη δημοκρατία στο στράτευμα. Είναι το κόμμα του «βυθίσατε το Χόρα», της ισχυρής διεκδίκησης στα ευρωπαϊκά συλλογικά φόρα, της εθνικής υπερηφάνειας και της σταθερά αξιόπιστης και πατριωτικής διεθνούς εκπροσώπησης της Χώρας.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη και ψύχραιμη πολιτική φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο, χωρίς ακρότητες, χωρίς προσχηματικές και ανούσιες εντάσεις. Είναι η φωνή της λογικής, της αντικειμενικότητας και του δημοσίου συμφέροντος.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει καθαρή φωνή, πρόγραμμα και θέσεις, που πηγάζουν μέσα από την κοινωνία, μέσα από τους ενεργούς πολίτες, μέσα από τα συλλογικά του όργανα με τρόπο δημοκρατικό και διαλογικό. Δεν έχει κρυφές ατζέντες, αλλά υπηρετεί ταξικά τη μεσαία τάξη, τους αγρότες, τους υπαλλήλους, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι συμφέροντα, φίλους και κολλητούς που απολαμβάνουν προνόμια και ασυλίες.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ σέβεται και προστατεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Δεν τους ποδηγέτησε, δεν επιδόθηκε σε άγαρμπη προσπάθεια να ελέγξει τον τύπο και τη δικαιοσύνη, αφήνοντας τους πολίτες με την αίσθηση της ματαιότητας, της ματαιοπονίας, του ανυπεράσπιστου, της κρατικής αδιαφορίας, της κοινωνικής αδικίας. Αντίθετα, είναι η παράταξη που δημιούργησε και ενίσχυσε θεσμικά τους προστατευτικούς αρμούς της δημοκρατίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε κάθε τομέα, που σήμερα έχουν υποβαθμιστεί, χωρίς καμία εξουσία και δύναμη.

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους, οι πολίτες καλούνται να κάνουν την επιλογή τους σε ένα μήνα. Η Ελλάδα μπορεί να πάψει να παλινωδεί ανάμεσα σε πολιτικές χίμαιρες και σε έναν ανώφελο δικομματισμό.

Για όλα αυτά ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ!

Ανδρέας Πουλάς 

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

Related posts