ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΗΚΥΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακόμα ένα μεγάλο έργο οδοποιίας από τον Δήμο Άργους Μυκηνών

Την σύμβαση για το έργο «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της οδική ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο του Δήμου Άργους-Μυκηνών» υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 27/7, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος με την μειοδότρια εταιρεία. 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από πιστώσεις Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, Πρόγραμμα «Βελτίωση οδικής ασφάλειας», έργο Sub2-16631_Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180769), Άξονας 4.6 «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας» (Πρόσκληση 43972/1-7-2022), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU, με προϋπολογισμό 2.799.934,82 €.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εντοπισμένων παρεμβάσεων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο που αποσκοπούν στη βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του υφιστάμενου οδικού δικτύου και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Περιλαμβάνονται: (α) στοχευμένες παρεμβάσεις βελτίωσης, αποκατάστασης, επισκευής στο υφιστάμενο αστικό οδικό δικτύο με παρεμβάσεις βελτίωσης οδοστρώματος σε επικίνδυνα σημεία (π.χ. σε θέσεις συναρμογής με τα ρείθρα και τα φρεάτια αποχέτευσης, όπου παρουσιάζεται αναβαθμός και σε θέσεις που παρουσιάζεται επικινδυνότητα λόγω παρεμβάσεων από έργα υπόγειων δικτύων κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζεται αφενός η ομαλή απορροή των υδάτων και αφετέρου η ομαλή και ασφαλής κίνηση των οχημάτων και ιδιαίτερα των δίτροχων, δημιουργία επικλίσεων για επίτευξη ορθής και ταχείας απαγωγής των όμβριων υδάτων προς τα φρεάτια αποχέτευσης, διαγραμμίσεις οδοστρώματος και (β) επεμβάσεις βελτίωσης σημείων υπεραστικού-περιαστικού οδικού δικτύου με διαμόρφωση κλίσεων οδών (με δημιουργία απαραίτητων επικλίσεων) για την ασφαλή οδήγηση και τη διαχείριση των απορροών όμβριων, αντικατάσταση της υπάρχουσας κοινής ασφάλτου με νέα κοινή ή ανά περίπτωση αντιολισθηρή άσφαλτο σε επιλεγμένες κρίσιμες θέσεις σε οικισμούς, λαμβανομένης υπόψη της υφιστάμενης γεωμετρίας και της επικινδυνότητας των θέσεων λόγω μειωμένης πρόσφυσης και ολισθηρότητας, οριζόντια σήμανση – διαγραμμίσεις (οριογραμμές οδοστρώματος, ερείσματα και γραμμές διαχωρισμού λωρίδων κυκλοφορίας). Όλες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις συνδέονται με τον υφιστάμενο σχεδιασμό/δράσεις/υποδομές, ώστε να προκύπτει ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Η μελέτη συντήρησης – βελτίωσης – αποκατάστασης περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο υφιστάμενο αστικό και περιαστικό οδικό δίκτυο της Κοινότητας Άργους, που αποσκοπούν στη βελτίωση του οδοστρώματος σε συγκεκριμένα σημεία που χρήζουν αύξηση της παρεχόμενης πρόσφυσης-τριβής και στη βελτίωση της διαχείρισης όμβριων για την αποφυγή συσσώρευσης όμβριων υδάτων και δημιουργίας συνθηκών ολίσθησης.

Προβλέπεται η διαγράμμιση οδοστρώματος για το διαχωρισμό λωρίδων κυκλοφορίας και των οριογραμμών του οδοστρώματος. Οι περιοχές παρέμβασης περιλαμβάνουν τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *