«Έργο σταθμός για τον Δήμο Άργους Μυκηνών το Θεματικό Πάρκο Αλλάζει την ιστορία του τόπου μας»

2 εβδομάδες ago
322 Views


Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 9/3 για την πραγματοποίηση του Μυθολογικού Πάρκου των Μυκηνών με τους Αμερικανούς επενδυτές. Στην συνέντευξη συμμετείχαν, ο Dr. Charles Thornton Επίτιμος Πρόεδρος και σύμβουλος επενδύσεων της Charles H.Thornton & Company και Πρόεδρος και βασικός μέτοχος της TGE, LLC-EPC , η κ. Χριστίνα Πρίμπας συνεργάτιδα του Dr Thornton, ο κ. Γεώργιος Ρώσσης Σύμβουλος Επενδύσεων και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος .
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών δήλωσε: Μετά από πολύμηνες προσπάθειες συνεργαζόμαστε πλέον με μια εταιρεία κολοσσό στον τομέα σχεδίασης, διαχείρισης, χρηματοδότησης , κατασκευής και ολοκλήρωσης επενδυτικών έργων σε συνεργασία με πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συνεργασίας μας είναι η αποδοχή από πλευράς του προέδρου της Dr Charlie Τhornton του οράματος της Δημοτικής αρχής και εμού προσωπικά , να προσδώσουμε στον πολιτισμό μας την αξία που του πρέπει στην παγκόσμια τουριστική αγορά και να ωφεληθεί πολλαπλώς ο τόπος μας.
Ο Dr Thornton δήλωσε πως ο Όμιλος εταιρειών του δεσμεύθηκε να υλοποιήσει:
α) Το θεματικό πάρκο , με βάση τη νεοφυή τεχνολογίας της , πολύ συντομότερα και με μικρότερο κόστος από το συμβατικό το οποίο υπολογίστηκε περίπου στα 600.000.000ευρώ και σύμφωνα με το Νόμο 2160/1993 και την υπ. αρ. 16793/23-9-2009 ΚΥΑ
β) Να οργανώσει το θεματικό Πάρκο με άξονα τρία κεντρικά θέματα , της μυθολογίας της ψυχαγωγίας και των επιστημών. Η εξειδίκευση τους θα ανακοινωθεί όταν οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν.
γ) Να συμπεριλάβει στην επενδυτική της πρόταση αιτήματα του Δήμου τα οποία αποσκοπούν στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
δ) Να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο υπολογίζεται περίπου σε 6.000 έως 7.000 άτομα από τον Δήμο Άργους Μυκηνών.
Από πλευρά του ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεσμεύθηκε να υποδείξει την αναγκαία έκταση γης για αγορά και να επιμεληθεί τις προδιαγραφές επιλογής θέσης της 16793/23-9-2009 ΚΥΑ και τον Νόμο 2160/93 και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τον επενδυτή.
Κρίθηκε σκόπιμο μετά την συνέντευξη τύπου να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου Άργους Μυκηνών ούτως ώστε τα πρακτικά τα οποία με σύμφωνη γνώμη των παρόντων μεταφράστηκαν από τα ελληνικά στα αγγλικά, να υπογραφούν και από τα δυο μέρη. Με τα προαναφερόμενα συνημμένα πρακτικά:
α) Ο Όμιλος εταιρειών του Dr Thornton και ο ίδιος προσωπικά δεσμεύτηκε για το αναγκαίο ποσό και τον τρόπο χρηματοδότησης του προτεινόμενου έργου (Θεματικό Πάρκο Αργος-Μυκήνες)
β) Το χρονοδιάγραμμα σχεδίασης εκτέλεσης και εν γένει αποπεράτωσης του προαναφερόμενου έργου θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τις συνέργιες και των δυο μελών οι οποίες συνέργιες θα διευκρινιστούν στο σημερινό meeting του οποίου το αποτέλεσμα θα διατυπωθεί και θα δοθεί και στα δυο μέρη, ούτως ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα των τριών (3) μηνών να διατυπωθούν και από τις δυο πλευρές οι προτάσεις τους ούτως ώστε να αποτυπωθεί το τελικό αποτέλεσμα σχεδιασμού της πρότασης για το προαναφερόμενο έργο.


Ιστορικό και Μυθολογικό Πάρκο. Η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Πελοπόννησο, μετά το Costa Navarino, γίνεται στο Δήμο Άργους Μυκηνών

Η επένδυση για το Ιστορικό και Μυθολογικό Πάρκο, αρχής γενομένης από το 2021, θα αποφέρει στον Δήμο Άργους Μυκηνών, στους κατοίκους του και στην γύρω περιοχή τέτοια οφέλη ώστε να επανέλθουν στα προ των μνημονίων οικονομικά τους δεδομένα.

*Επένδυση 600.000.000 ευρώ με πρόβλεψη ανόδου στο 1 δις.

*Δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας, με πρόβλεψη να ξεπεράσουν τις 8.000

*Αγορά 2.000 στρεμμάτων γης με πρόβλεψη να αγγίξουν τα 3.000 στρέμματα.

*Παρουσία 2.000 καθημερινών επισκεπτών στο Άργος με πρόβλεψη να ξεπεράσουν τους 10.000.

*Αύξηση των μόνιμων κατοίκων κατά 2.000 καθ’ όλη την διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας του έργου.

Αυτά είναι κάποια από τα οικονομικά στοιχεία που εμπεριέχονται στον ογκώδη φάκελο της Εταιρείας Διαχείρισης και Στρατηγικής Συμβουλευτικής, που τέθηκαν υπ’ όψη του Δημάρχου Άργους ΜυκηνώνΔημήτρη Καμπόσου από τον Πρόεδρο και βασικό μέτοχο της  CharlesHThornton & Company LLC.

Είναι στοιχεία που αφορούν την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Πελοπόννησο, μετά το Costa Navarino του καπετάν Κωνσταντακόπουλου στην Μεσσηνία. Είναι στοιχεία που αφορούν την κατασκευή του Μυθολογικού – Ιστορικού Πάρκου των Μυκηνών, που οραματίστηκε και προωθεί ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε σήμερα, 9 Μαρτίου 2019, στην Αίθουσα Τέχνης «Μέγας Αλέξανδρος», οι εκπρόσωποι του υπό δημιουργία Επενδυτικού και κατασκευαστικού σχήματος, απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και έδωσαν δείγματα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν το μεγάλο αυτό έργο.

Παρουσίασαν το μέγεθος και τα χρηματοδοτικά σχήματα που εκπροσωπούν και δήλωσαν σαφώς ότι έχουν πεισθεί για το εφικτό και επιχειρηματικά αποδοτικό του σχεδίου για το Μυθολογικό Πάρκο που τους πρότεινε ο ονειροπόλος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος.

Η αναφορά που έγινε στα «ανταποδοτικά οφέλη» που θα απολαύσουν οι Δημότες, εντυπωσίασε όλους τους παριστάμενους. Παραθέτουμε χαρακτηριστικά τριών εξ αυτών:

*Την κατασκευή και λειτουργία με έξοδα του επενδυτικού σχήματος νέων μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στο Νοσοκομείο Άργους,

*Την «υιοθεσία» αθλητών στίβου και διακρινόμενων ομάδων,

*Την χορηγία σε πολιτιστικές δράσεις μεγάλου βεληνεκούς κ.α.

Η ομάδα του Τσάρλι Θόρτον θα επανέλθει σε λίγες ημέρες για να ξεκινήσει την εξειδίκευση της πρότασης προς τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων και να κάνει τις πρώτες επαφές με αρμόδιους κρατικούς παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της Αρχαιολογίας για τον χώρο κατασκευής της Ολιστικής Επένδυσης, εδώ και 2 χρόνια, και έχει δεσμευτεί για επάρκεια στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, παροχής νερού και δικτύου αποχέτευσης, με την ανάλογη αποζημίωση .akromolio.gr

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *